Onze oudste is bijna jarig, 12 jaar wordt hij alweer! Tijd voor een kinderfeestje dus en dat doen we zoals ieder jaar met de hele klas. Dit jaar is het natuurlijk extra speciaal, omdat het de laatste keer is dat hij zijn partij’tje heeft.  Het was een geweldige avond vol avontuur en plezier bij de speeltuin, waar wij Archery tag speelden. De archery tag huren deden wij bij paintball-verhuur.nl
Lees hier alles over ons Archery tag kinderfeestje!

Wat is Archery Tag

Voordat wij over het kinderfeestje vertellen; laten wij eerst eens vertellen wat Archery Tag is! Archery tag is een sport die de laatste jaren steeds populairder is geworden en combineert boogschieten en trefbal. In het spel spelen twee teams tegen elkaar, elk met hun eigen boog en pijlen. Het doel is om de spelers van het andere team te raken met de pijlen en ze uit het spel te elimineren.
Het spel wordt gespeeld in een afgebakend gebied en kan worden aangepast aan de grootte van de groep en de vaardigheidsniveaus van de spelers. Zoals een in een speeltuin, waar je al obstakels en schuilplaatsen hebt.

Archery tag kinderfeestje

Het spel begon met een korte veiligheidsinstructie en uitleg over de uitrusting en regels van het spel. De kinderen kregen allemaal een boog en pijlen, en werden verdeeld in twee teams. Archery tag is natuurlijk het meest leuk met obstakels en schuilplaatsen, waardoor het spel nog spannender werd. En dat zit in de speeltuin wel goed!
Voordat we echt van start gingen kreeg iedereen de mogelijkheid om even te oefenen met de pijl en boog. Het is misschien niet heel lastig, maar toch een handigheid die je moet vinden.

Het spel

De kinderen gingen helemaal op in het spel, rennend en duikend om te voorkomen dat ze geraakt werden. Er waren veel lachsalvo’s en gejuich toen ze elkaar raakten en punten scoorden.
Het leuke van Archery tag is dat het een combinatie is van boogschieten en trefbal, waardoor het spannender en uitdagender wordt dan gewoon trefbal. Het was geweldig om te zien hoeveel plezier de kinderen hadden, terwijl ze tegelijkertijd hun fysieke vaardigheden en teamwerk verbeterden.

BBQ met groep 8

Na anderhalf uur begonnen de kinderen wel een beetje honger te krijgen, maar hier hadden wij natuurlijk op gerekend. Wij hadden een barbecue geregeld, maar hamburgers en hotdogs. De bbq ging aan en de kinderen konden ook even bijtanken met lekker eten. En daarna… ging het spel natuurlijk gewoon weer verder! Naast de bbq, tussen de verschillende rondes, genoten de kinderen van wat eten en drinken in de speeltuin en bespraken ze hoe ze het spel het beste konden aanpakken. Het was duidelijk dat iedereen het enorm naar zijn zin had gehad, en het feestje was een groot succes.

Kortom, Archery tag is een geweldige activiteit voor kinderen van 12 jaar en ouder die op zoek zijn naar avontuur en uitdaging. Het spel is veilig en spannend, en het verbetert fysieke vaardigheden en teamwerk. Ik zou het zeker aanbevelen als een leuke en unieke activiteit voor kinderfeestjes.

Waarom een Archery tag kinderfeestje

Ben je benieuwd waarom je voor dit kinderfeestje zou moeten kiezen?

  • Het grootste voordeel vind ik zowel jongens als meisjes het leuk vinden. Iedereen kan meedoen, het maakt niet uit hoe goed je met pijl en boog bent. Daardoor kan iedereen deelnemen en genieten van het spel.
  • Een veel gestelde vraag;  is het wel veilig? Bij boogschieten denk je niet gelijk aan ‘schieten op elkaar’. Maar geen zorgen; Archery tag is zeker een veilige activiteit is! De pijlen zijn voorzien van speciale foamkoppen, waardoor ze geen schade kunnen aanrichten.
  • Het is ook leuk als een activiteit met school of een sportvereniging! Het is een teambuilding-activiteit is die kinderen aanmoedigt om samen te werken en hun strategieën te plannen om de tegenstanders te verslaan. Dit kan bijdragen aan de ontwikkeling van leiderschapsvaardigheden en het opbouwen van vertrouwen onder de kinderen.
  • Wij vierden het dus in een speeltuin, die verder niet voor bezoekers toegankelijk was. Hierdoor konden wij het ook combineren met andere activiteiten in de speeltuin, zoals trampolinespringen, klimmen en glijbanen. Dit maakte het nog leuker!

Kortom, Archery tag spelen in de speeltuin is een geweldige optie voor het verjaardagsfeestje van je 12-jarige. Het is veilig, uitdagend en leuk, en biedt kinderen de kans om hun fysieke vaardigheden en teamwerk te verbeteren. Als je op zoek bent naar een unieke en spannende activiteit voor het feestje van je kind, dan is Archery tag zeker het overwegen waard!