Het is weer het einde van het schooljaar en in ons geval betekent dit dat er weer twee kinderfeestjes georganiseerd moeten worden! Een hele klus en als ik heel eerlijk ben, dan vind ik het bedenken wat te doen nog wel het meest lastig. De afgelopen weken gingen er al veel ideeen door mijn hoofd en over mijn scherm; kijk je mee?

Youseum Amsterdam

Volgens mij wordt dit ook wel het selfie museum genoemd; leuk voor kinderen uit groep 8 dacht ik zo!
Poseer voor foto’s, lach, speel, doe alsof én verken, tijdens een 60 tot 70 minuten durende tour die langs 15 unieke samengestelde kamers gaat met meer dan 25 interactieve kunstelementen. Door het interactieve karakter is het museum een beleving voor jong en oud, wat het een ideaal gezinsuitje maakt tijdens regenachtige dagen. Want echt, niemand is te oud voor een sprong in de reuze ballenbak of om te spelen met 25.000 euro op een pallet met cash. Laat je creativiteit de vrije loop terwijl je je hersens aan het denken zet en ervaar Youseum Amsterdam zelf. Pro tip: vergeet je telefoon van tevoren niet op te laden.

Rockid Party

Jong of oud, in iedereen schuilt een ster. En bij Rockid Party willen ze die ster laten stralen. Vanuit Den Haag organiseren ze plaatselijk, maar ook door het land muzikale (kinder)feestjes. Zo kunnen kinderen, collega’s of familieleden voor even voelen hoe het is om de nieuwe One Direction of Destiny’s Child te zijn. Als nieuwbakken popsterren kiezen jullie zelf welk nummer je op wil nemen, mits er een instrumentale versie van bestaat. De geluidsman leidt alles in goede banen en zorgt na afloop dat de plaat geen onzuiverheden meer bevat. Wil je je helemaal een superster voelen dan is er ook nog de mogelijkheid om je eigen videoclip op te nemen. Je ontvangt één kopie van je eigen werk, maar tegen een kleine betaling zijn er meer af te nemen. Leuk als aandenken, of voor de fanschare die je al hebt opgebouwd.

Lasergame

Bij Coronel Events in Huizen kan je terecht voor een sprankelende reeks spetterende activiteiten. Raceliefhebbers gaan karten op de door Tom en Tim Coronel ontworpen kartbaan (geïnspireerd op het circuit van Francorchamps) met snelle en langzame bochten, een tunnel en een fly-over. Maar je kan ook de arena van 1.000 m² in om met lasers op elkaar te schieten, klimmen in het klimbos en zelfs beauty-workshops zijn mogelijk. Kortom, een nogal logische locatie voor alle soorten uitjes met de familie, het bedrijf of een stel vrienden.

Glowgolf en karaoke

En met deze deal krijg je sowieso een uur lang toegang tot een persoonlijke karaokekamer. Daar staan een karaokemachine, microfoon en televisie met de liedteksten. Kortom: alles wat je nodig hebt om een nieuwe popster te worden. Het enige wat jij nog hoeft toe te voegen, is een engelenstem. Mocht je hier nou niet over beschikken, niet getreurd, de deur kan dicht, zodat alleen je vrienden/familie van je geluid kunnen ‘genieten’. Daarnaast beschikt GlowGolf over 15 overdekte banen waarop je een rondje midgetgolf mag spelen in een fluorescerend decor: je begint in een onderwaterwereld en volgt dan al spelend de evolutie door weer aan land te gaan en te eindigen in de jungle. De banen worden uitgelicht door blacklights zodat de ballen, de banen zelf en het decor ‘licht geven’.

Extreme Tubing

Plezier en vertier, bij Outdoor Valley Wintersport ontkom je er niet aan. Behalve voor skiën en snowboarden kan je er terecht voor tubing: in een opblaasband over een lange glijbaan door de bochten vliegen. Verder is er ook het gezellige feestcafé waar je na de nodige inspanning je joie de vivre naar een hoger plan kan tillen. Dit funcentrum is te vinden in Bergschenhoek, vlak boven Rotterdam en onder Gouda.

Prison Island

Prison Island is een avonturenspel uit Zweden: het is een mix tussen Fort Boyard en escaperooms. Het spel bestaat uit 38 cellen in een gevangenis. Iedere cel is een uitdaging die je als team moet oplossen. Dit kunnen fysieke, technische of tactische spellen zijn. In sommige cellen moet je opdrachten oplossen die vergelijkbaar zijn met escaperoom-opdrachten. Andere cellen zijn weer een stuk fysieker en vragen juist weer om een goed uithoudingsvermogen.

Punten kan je scoren door het speuren naar knoppen, het gooien van ballen, het oplossen van raadsels en het ontwijken van bewegingssensoren. En iedere cel heeft zijn eigen opdracht en moeilijkheidsgraad. Hierdoor ben je in de ene cel meer tijd kwijt dan de andere. De speelduur per cel varieert van 1 tot 5 minuten. Verzamel met je team genoeg punten om uit Prison Island te ontsnappen.

Ook nog leuk