Terwijl ik achter mijn laptop zit om dit stukje te schrijven, valt de regen met de bakken uit de hemel. Het kan bijna niemand zijn ontgaan; de herfst is in Nederland gearriveerd. En terwijl ik iedereen om mijn heen hoor zuchten en steunen dat ze de herfst nu al zat zijn, geniet ik stiekem heel erg van dit weer. Ik geniet hiervan, je zal mij niet snel horen klagen over de regen. De dingen die ik leuk vind aan de herfst, lees je hieronder.

Kaarsjes aan

Het wordt steeds vroeger donker en dat betekend dat ik weer volop kaarsjes kan gaan branden. Ik ben gek op kaarsen; het geeft zoveel sfeer en ook nog lekker wat warmte.

Plassen stampen

Je zou zeggen dat alleen kleine kinderen dit doen en misschien ben ik stiekem soms nog wel een klein meisje, maar het is toch heerlijk om je regenlaarzen aan te doen en dan heel hard te stampen. Ik vind het in ieder geval fantastisch!

Thee

Ben ik altijd al een grote thee-fan, in de herfst lijkt het soms of ik het nog veel meer drink. Vooral de herfstthee of de Chai vind ik zalig. Het ruikt heel lekker en je wordt er weer lekker warm van.

Bossen

In de herfst zijn de bossen echt op zijn mooist, al die mooie kleuren. Van geel tot oranje en van bruin tot heel intens rood. Ooit, ja echt waar, ooit zou ik naar de bossen in Canada willen. Ook in Amerika heb je gebieden met enorme bossen en het lijkt mij zo gaaf om daar in de herfst een keer heen te gaan. Wie weet….

Stampot

Bbqen vind ik in de zomer ook echt heel erg leuk en vooral lekker om te doen, maar mijn voorkeur gaat toch ook wel uit naar lekkere stampotten. Heerlijk met jus en een stukje vlees erbij. Jammie!

Met een dekentje op de bank

Als ik eerlijk ben, lig ik altijd met een dekentje op de bank. Of het nou 30 graden boven nul is of 10 graden onder nul, heerlijk ligt dat gewoon. Maar nu het ‘s avonds weer afkoelt, vind ik het toch iets minder vreemd van mezelf om met een dekentje op de bank te liggen. En zeg nou zelf, dat ligt toch ook gewoon lekkerder 😉

Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen die ik leuk vind aan de herfst, maar das voor een andere keer. Wel ben ik erg benieuwd of er nog meer mensen zijn die van dit weer genieten en wat zij het leukste vinden aan het herfst?