Oh, de waterpokken… vreselijk! Maar eigenlijk kun je ze maar beter gehad hebben, toch?! En help, mijn jongste zoontje van 5,5 heeft ze nog steeds niet gehad!

Onder de vlekken

Mijn oudste heeft wel de waterpokken gehad; het was zelfs mijn eerste Moederdag cadeautje 🙂 Hij was toen een maand of negen, en op Moederdag kreeg hij dus de waterpokken. Veel last heeft hij er niet van gehad hoor, al zat hij wel onder de vlekjes. Persoonlijk denk ik dat je ze beter kunt krijgen als je jong bent, dan heb je het allemaal nog niet zo door. Maar ze zeggen natuurlijk dat je het nog een keer kunt krijgen als je het voor je eerste verjaardag krijgt. Daar heb ik dus wel altijd rekening mee gehouden, maar inmiddels is hij 7,5 en ik heb geen waterpok meer gezien. Ik ga er dus maar vanuit dat hij veilig is 😉

Waterpokfeestje

Ergens verwachtte ik dus dat de jongste het ook wel vroeg zou krijgen; alsof het een soort ritme is haha. En iedere keer als er op het kinderdagverblijf waterpokken waren, bereidde ik mij al voor. Maar er gebeurde maar niets! Hij ging drie dagen naar de opvang, dus je zou toch denken dat hij wel een keertje wat mee zou krijgen. Maar niets noppes nada. Toen hij 2 twee was had de dochter van een vriendin van mij de waterpokken, dus hup, wij er naar toe! Ze hebben nog even goed geknuffeld enzo, ik vond het wel tijd dat hij de waterpokken zou krijgen. Maar niets…

In het vliegtuig

Een keertje heb ik het nog benauwd gehad, rond zijn derde verjaardag. Toen waren er weer waterpokken op het kinderdagverblijf, maar wij zouden twee weken later met het vliegtuig naar de V.S. gaan. Ik had wel eens gehoord dat je dan geen waterpokken mag hebben, dus die keer duimden wij heeeel hard dat hij het juist niet zou hebben! Met succes blijkbaar, want nog altijd geen waterpokken.

Inmiddels is hij dus 5,5 en hij is al zo vaak in aanraking geweest met de waterpokken; het is bijna niet te geloven dat hij het nog nooit heeft gehad! Zou hij het dan toch gehad hebben, dat ik het gemist heb?! Dat kan toch niet?! Ik ben geen dokter, maar ik heb wel eens gehoord dat waterpokken alleen maar erger zijn des te ouder je bent. En dat gun ik hem ook niet!

Ik ben benieuwd; wat is jullie ervaring ermee?