Elk jaar is het weer een dilemma, ga ik wel of ga ik geen kerstkaarten versturen? Een aantal jaren geleden deed ik het trouw elk jaar, wat is er veranderd?

Schrijven

Zoals ik net al zei, een aantal jaren geleden schreef ik trouw elk jaar mijn kerstkaarten. Wat zeg ik, ik genoot ervan. Een paar weken van tevoren had ik ze al uitgezocht en geschreven. Postzegels erop en hup in de brievenbus. En dan wachten of je nog kaarten terug kreeg. Deze hing ik dan ook vaak op, aan de kast of raam. Het zijn toch net kleine cadeaus die je ontvangt 😉

Hype

Enkele jaren geleden is het toch minder geworden, hoe komt dat nou? Eerst kreeg ik al minder kaarten en ben ik blijkbaar ook minder kaarten gaan terug sturen. Daarna kwam de hype dat mensen via social media hun kerstwensen gingen delen. Waarom ook niet, het is makkelijk, je bereikt veel mensen en het kost niks. Dus ook ik heb hier een aantal jaren aan meegedaan.

Persoonlijker

Toch vind ik het jammer, op het moment dat ik dit schrijf heb ik al wel geteld 1 kerstkaart gekregen. En eigenlijk vind ik dat wel een beetje jammer, hoe leuk is het om kaartjes te krijgen en te weten dat mensen toch nog aan je denken 😉 Keek je vroeger er echt naar uit in december dat je post kwam, nu vergeet ik het eigenlijk een beetje en ben ik verbaasd als er een kaartje ligt.
Maar als ik eerlijk ben, ik ben dit jaar er ook nog niet aan toe gekomen. De foto’s van de kinderen zijn al gemaakt, maar verder heb ik dus even geen inspiratie. En dan nog het dilemma, wie ga je er een sturen? Waarschijnlijk naar de mensen die het dichts bij mij staan. En de rest, dat zal dan toch via social media gaan gebeuren! Stuur jij nog wel kerstkaarten of maak je ook gebruik van social media?