Het is weer bijna Pasen en ik vind het erg leuk om mijn huis ook in paassfeer te brengen. Hoe ik dat doe, lees je hieronder.

Thema Pasen

Het zullen mensen al wel eens zijn opgevallen, ik hou van thema’s. Of het nou om een verjaardagsfeestje, kinderkamers of mijn woonkamer gaat, ik hou er gewoon van. Het vergemakkelijkt ook de zoektocht naar leuke spulletjes en zo hou je het rustig. Op het moment ben ik erg van de naturel tinten gecombineerd met een vleugje zwart. Maar ook wit blijft favoriet bij mij. Aangezien het bijna Pasen is, vond ik het een goed idee om mijn huis in paassfeer te brengen.

Zwarte Paaseieren

Dit jaar heb ik dus voor een vleugje zwart gekozen, omdat dit het geheel een beetje pittiger maakt. Bij de Action kwam ik hele gave, zwarte paaseieren tegen voor in een paastak. Die moest ik hebben! Deze heb ik in een paar witte paastakken gehangen. Dit staat op mijn tafel, ook nog een houten plank met een schaaltje erbij waar ook nog 3 zwarte eieren inzetten. Ook hadden ze hele leuke eierslingertjes waar ook nog lampjes inzitten die je, als je er batterijen in doet, aan kunt doen. Ik vind dat heel erg gezellig, zeker ‘s avonds als het donker is. Deze slingers heb ik in twee hele grote windlichten gedaan, hier heb ik eerst wat hooi ingedaan. Ook nog een paar witte eieren erbij en je hebt een hele leuke en simpele manier om je huis in paassfeer te brengen.

pasen

DIY

Van mijn ouders kreeg ik vorig jaar uit Engeland een pakketje met alle letters van het alfabet waar ik zelf een slinger van kon maken. Heel erg leuk, het is van karton en de letters zijn zwart. Ik heb hier het woord ‘EASTER’ van gemaakt en aan een zwart/wit touwtje opgehangen voor mijn raam. Vorig jaar maakt ik al van een lege appelmoes pot een leuk paas potje. Bij de Xenos verkochtte ze vorig jaar stenen eieren. Deze heb ik met montagekit op het dekseltje vast gemaakt. Daarna met een spuitbus verf deze wit gespoten en dit potje staat te pronken in de keuken.

Op mijn salontafel heb ik ook nog een eieren slinger gelegd, samen met wat echte paaseitjes. Ik vind het een heel mooi geheel, toch in paassfeer, net even anders en niet te overdreven! Wat vinden jullie ervan? En hebben jullie ook iets aan Pasen gedaan?