Jaaa…. het is weer vakantie… kerstvakantie om precies te zijn! Ben jij nog op zoek naar leuke uitjes om met de kinderen te doen? Wij hebben de elf leukste tips van Groupon op een rij gezet, speciaal voor jou. Met speciale tip alvast voor de kerstvakantie!

1 X-tremeTubing

Het is voor de fun, maar tegelijkertijd pompt de adrenaline door je aderen. Met een snelheid van 50 km/u roetsj je in een opblaasbare autoband over een baan van twee meter breed en 100 meter lang met scherpe bochten naar beneden. De ‘combobochten’ waar je met de band hoog doorheen gaat schroeven de adrenaline nog wat extra op. X-tremeTubing voor 2 – 8 pers. bij Outdoor Ski & Fun Bergschenhoek is echt gaaf!

2 Schaatsen op de schaatsbaan

Op zoek naar een origineel uitje in Rotterdam? Sleep je leukste vrienden mee, slijp je ijzers, trek je schaatsen aan en rij zoveel rondjes als je wil met deze deal bij Schaatsbaan Rotterdam. Als je even wil uitrusten kan je voor koek & zopie terecht op het Winterplein. Je kan je eigen schaatsen meenemen of ter plekke schaatsen huren. De schaatsbaan is dit jaar twee keer zo groot als vorig jaar met een indrukwekkende oppervlakte van 1.600 vierkante meter.

3 Naar de gamehal

Behaal zelf de hoogste score of daag je vrienden uit tijdens een potje airhockey, basketballen, racen, flipperkasten, Pac-Man, Mario Karten, life-size Flappy Bird of een van de andere games die in deze moderne “gamecenters” staan te wachten op behendige handjes. Je ontvangt € 40 euro speeltegoed om je een tijdje zoet te houden. Trakteer jouw vrienden daarmee op een rondje; de rest is natuurlijk ieder voor zich!

4 Kanoën of suppen

Kanoën is niet moeilijk; zodra je dit samen onder de knie hebt, kan je de mooie omgeving van de Rottemeren in je opnemen. Denk aan weidse polderlandschappen en oer-Hollandse molens, en de oude bossen met varens en notenbomen. Ook suppen leer je zo. Binnen een paar minuten sta je al met plezier op de plank en ervaar je de mooie omgeving staand en peddelend op je plank. Er is genoeg tijd: de kano’s en supboarden mag je twee uur lang gebruiken.

5 Ripley’s believe it or not

Beleef het rariteitenkabinet van Ripley’s believe it or not   en kom achter de gekste weetjes. Dit museum op de Dam laat je kennismaken met de intrigerende, vreemde en bijzondere aspecten van het leven. Het interactieve museum is geschikt voor jong en oud en biedt bizarre en ongelooflijke exposities en events. En extra leuk; met dit ticket kun je ook een rondvaart door Amsterdam bij Blue Boat Company. Zo ben je echt een dagje uit!

6 Bowlen en eten

Lekker bowlen en met korting! Lekker de bal steeds in de geul gooien. Nog een keer proberen dan maar. Lekker weer een veel te zware bal gepakt en weer in de geul gegooid. Geen strike. Maar wel lekker gebowld! En hé, daar is het eten. Lekker hoor. Meer gek op eten dan op bowlen, vooral friet en dan lekker dopen in de saté-saus. Na een uurtje ballen rollen, zelf ook lekker rollend naar huis.

7 Karaoke en glow-in-the-dark minigolf-arrangement

Met deze deal krijg je sowieso een uur lang toegang tot een persoonlijke karaokekamer. Daar staan een karaokemachine, microfoon en televisie met de liedteksten. Kortom: alles wat je nodig hebt om een nieuwe popster te worden. Daarnaast beschikt GlowGolf Capelle over 15 overdekte banen waarop je een rondje midgetgolf mag spelen in een fluorescerend decor: je begint in een onderwaterwereld en volgt dan al spelend de evolutie door weer aan land te gaan en te eindigen in de jungle. De banen worden uitgelicht door blacklights zodat de ballen, de banen zelf en het decor ‘licht geven’.

8 Skiën of snowboarden met korting

Jaa… skiën of snowboarden hoort bij de kerstvakantie; en helemaal met korting!! Op steenworp afstand van het strand van Kijkduin prijkt 365 dagen in het jaar een besneeuwde piste van 225 meter. Je kan 2 of 4 uur lang skiën of snowboarden op echte sneeuw. De temperatuur op de sneeuwbaan wordt continu op ongeveer -8 graden Celsius gehouden om de sneeuw uitstekend van kwaliteit te maken.

9 Bezoek een ijshockeywedstrijd

Doe eens iets anders; bezoek een ijshockeywedstrijd. Glijd binnen bij de Jaap Edenhaal met deze kaarten om misschien wel de meest dynamische sport die er is te bezoeken. De professionele ijshockeytrots van Amsterdam speelt hier tot begin februari haar thuiswedstrijden in de BeNe League. Hierna plaatsen ze zich al dan niet voor de kwartfinale, de halve finale en eventueel de finale.

10 Wat kies jij?

De Uithof is een gigantisch sportcentrum in Den Haag met diverse area’s en activiteiten. Met zoveel vierkante meters is overal ruimte voor. De sneeuwhelling is bijvoorbeeld 211 meter lang en de ijsbaan telt 400 meter. Er is een ijshockeyhal, de beroemde kartbaan, een lasergamehal, een klimmuur en een healthclub. Daarnaast vind je er een zaak waar je schaatsen kan huren, kopen of laten slijpen, een aantal themabars en een gezellig Grand Café. De Uithof biedt ook ruimte voor vergaderingen en evenementen.

11 Cultuur in de vakantie

Heb jij een voorliefde voor ridders, jonkvrouwen en kastelen of ben je gewoon mega geïnteresseerd in een middeleeuwse waterburcht? Rep jezelf dan naar het Muiderslot en ga terug in de tijd. Hier ontdek je alles over de strategische ligging aan het water, de verdedigingsconstructies en het leven in een kasteel. In de historische kasteeltuinen krijg je uitleg over (vergeten) groenten, kruiden, vruchten, planten en bloemen. Ook een bezoekje aan de valkenier, die je uitleg geeft over de valkenjacht, is zeker de moeite waard.

12 Met de bus het water in

Met Splashtours Amsterdam ervaar je een unieke citytour door Amsterdam, of zoals ze het zelf noemen “The most splashing way to see Amsterdam!”. Je stapt namelijk een bus in om bezienswaardigheden van Amsterdam te ontdekken en gaandeweg rijden jullie zo het water in. Met een spectaculaire ‘splash’ verandert de gele bus in een boot en vervolgt de tour op het water. De bus rijdt met hetzelfde gemak weer het land op en gaat – alsof er niks gebeurt is – weer op het droge verder. Je ontdekt dus niet alleen Amsterdam, maar ook een knap staaltje voertuigtechnologie wanneer je kiest voor een Splashtour.

13 Wintercircus

Hooggeëerd publiek, na een succesvol 25-jarig jubileum gaat Wintercircus Apeldoorn in 2019 op dezelfde tour verder. Talenten van over de hele wereld verzamelen in de circustent om opnieuw een wervelende show neer te zetten. Het circus verwelkomt voor haar 26e show artiesten uit Oekraïne, Italië, Portugal, Duitsland, Peru, Taiwan, Tsjechië en België.

14 Coronel

Bij Coronel in Huizen ben je op de avontuurlijke plek voor spannende, gezellige, avontuurlijke en uitdagende games. Of zoals ze het zelf kort maar krachtig verwoorden: Coronel = fun. Zo kan je bij dit funcentrum o.a. racen op het uitgebreide kartcircuit, met laserguns je tegenstanders uitschakelen tijdens een potje lasergamen, je hersens laten kraken in de escaperoom, klauteren in het klimbos of een lichtgevend balletje slaan tijdens een potje glowgolf. Genoeg te beleven dus met een team-uitje, je familie of gewoon een avondje fun met vrienden.

15 Lasergamen

Een lasergame-spel bestaat uit vrolijk rondrennen in het donker en hier en daar een speelse straal ontwijken van je tegenstander. Ga stralend de strijd aan bij De Kartfabrique. Lasergamen bij De Kartfabrique is een uitdaging omdat er maar liefst 3 verdiepingen zijn!

16 Naar Ballorig

Bij Ballorig hebben ze begrepen wat spelen is. Al sinds 1996 kan je hier klimmen, klauteren, glijden en springen in de grote overdekte speeltuinen. Een prettig uitje voor als het weer eens tegen zit, het vakantie is, je een kinderfeestje organiseert of de tablet leeg is dus. Het speelparadijs is geschikt voor kinderen van 1 t/m 12 jaar en ouders en begeleiders mogen gratis mee naar binnen. De inrichting van iedere locatie is natuurlijk anders, maar verwacht in ieder geval glijbanen, klimtoestellen en trampolines. Goed om te weten is dat de allerkleinsten zich kunnen vermaken in het speciale peutergedeelte en dat er gratis WiFi aanwezig is.

17 Miniworld Rotterdam

De 27.000 miniatuurinwoners leven volop in Miniworld: ze werken, wonen en reizen en beleven onderweg allerlei avonturen in en met 2.800 miniatuurgebouwen, 13 stations, meer dan 150 treinen, 11 grote bruggen, 2,3 kilometer rails en 500 meter autoweg. Er staan 7.000 bomen, om maar ‘s wat te noemen, en er branden 15.000 lampjes. Oh ja, en niet te vergeten, er zijn 5 pinguïns, 3 superhelden en 1 lama. In Miniworld duurt een dag geen 24 uur maar 24 minuten. In de miniatuurwereld valt elke 24 minuten ook echt de nacht: dan lichten de duizenden lampjes de modelgebouwen in herkenbare Nederlandse landschappen op in een reeks sfeervolle avond- en ochtendkleuren. Vervolgens wordt het weer dag en komen de inwoners letterlijk weer in beweging: dan zijn ze weer onderweg in auto’s, treinen en schepen naar hun volgende miniatuurbestemming.

Iets heel anders; heb je wel eens over een minicruise nagedacht?