Oh, het is een bijzonder jaar, niet?! En dat niet op een positieve manier. Om toch nog een leuk uitje te hebben, besloten wij een paar maanden geleden te gaan varen. Een bootje te huren en daarna een paar uurtjes te gaan varen. Leuk toch?! Helaas viel het uitje tot twee keer toe helemaal in het water.

Elektrische sloep

De eerste keer dat wij het bootje huurde was op 1 juni. Een schitterende dag, tweede Pinksterdag, mooi weer en de eerste keer dat de horeca weer open mocht. Klinkt perfect toch? Maar dat was niet de reden voor ons uitje; 1 juni is onze trouwdag! Dit jaar voor de dertiende keer om precies te zijn en het was ook de dag dat wij 20 jaar samen waren. Mooi toch! We huurden een elektrische sloep in Wormer. We hadden gezien dat je er leuk kunt varen en het zou dus schitterend weer worden. Alec en ik bakten van te voren wat dingen en we maakten een picknickmand met lekkers klaar. De volgende dag stonden wij al vroeg klaar voor de reis naar Wormer in Noord-Holland.

Onderweg

En toen; de jongens zaten al in de auto; kreeg ik opeens een sms’je. Dat de boottocht niet door kon gaan omdat de boot kapot was. Dat ze geprobeerd hadden om mij te bereiken, maar dat was niet gelukt. En daarom het sms’je. Die avond ervoor had ik wel een gemiste oproep, maar ik had hier natuurlijk niet aan gedacht. We moesten de jongens dus de auto weer uithalen om het slechte nieuws te brengen. Ik nam contact op met het bedrijf en spraak een vriendelijke medewerker, die het heel vervelend vond. Ook aangezien het ook nog onze trouwdag was! We baalden echt enorm; vooral ook omdat we eigenlijk geen alternatief konden doen. De medewerker bood aan dat hij op een andere dag, kosteloos, alsnog het tochtje mochten doen. Dat was dan wel weer een aardige geste.

De tweede keer

De hele vakantie hadden wij het in ons hoofd dat wij dit uitje tegoed hadden, toch nog een leuk vooruitzicht! We reserveerden en hoefden alleen de borg te betalen. Dit waren wij bijna nog vergeten; dus kort ervoor hadden we nog contact over de reservering en de borg. We baalden wel een beetje, want deze dag was het eigenlijk best slecht weer. Maar goed, niet zeuren; gewoon gaan! We gingen weer op tijd weg, op naar Wormer! En na ruim een uur rijden kwamen wij enthousiast op de bestemming aan! We hadden een sms gekregen met instructies over de boot en we gingen op tijd aan de slag. Het lukte alleen niet met de reservering en we namen telefonisch contact op. Na wat heen en weer geloop, pogingen en overleggen kwam het slechte nieuws… er lagen twee boten, maar ze konden niet garanderen dat ze het deden. En omdat het weer slechter zou worden, vonden ze het ook niet verantwoord dat wij, zonder ervaring, het water op zouden gaan. Dus…..

Echt balen

Balen dus. Voor de tweede keer moeten wij de jongens én onszelf teleurstellen dat het uitje niet doorging! En ook deze keer was er niet echt tijd voor een alternatief. En dit keer hadden we er wel ruim een uur voor gereden; om binnen een half uur weer dezelfde route naar huis af te moeten leggen. Onbegrijpelijk dat de boten het dit keer ook niet deden, alle twee zelfs niet! En als ze het onverantwoord vonden voor ons om te gaan varen; hadden ze dat dan niet eerder kunnen laten weten. Voordat wij op pad gingen.
De teleurstelling was dit keer niet minder groot; de manier waarop het verder werd opgepakt viel dit keer wel heel erg tegen. Wij kregen door dat wij het geld van deze tocht retour kregen, maar hallo, die was gratis. Een echt excuus kon er dit keer niet af en ja, we mochten nog een keer gratis varen. Drie keer is scheepsrecht zou je denken; maar wij hadden nu niet echt het gevoel dat het de derde keer wel goed zou komen. Uiteindelijk moest ik zelfs nog achter de borg aan; het duurde ruim vier weken voordat wij de borg terug kregen.

In het water

Dit had dus een leuk uitje op het water moeten zijn, uiteindelijk was het een uitje wat tot twee keer toe in het water viel. Zo jammer! Hopelijk hebben jullie wel leuke ervaringen met een bootje huren 🙂