Eten uit de muur; Nederland staat er bekend om! Frikandellen, kroketten, maar ook eieren, donuts en zelfs bloemkolen uit de automaat. Ideaal, toch?! In Waddinxveen dachten ze, daar moet nog een variant bij; een heuse stroopwafel muur!

Stroopwafels van Markus & Markus

Mijn man komt uit Waddinxveen en de stroopwafelfabriek staat in de buurt waar mijn schoonmoeder woont. Daarom kennen wij de Markus fabriek wel en het was ons al opgevallen dat de fabriek steeds groter werd. Ze hebben ook een winkeltje, maar eigenlijk is het nooit open als wij in de buurt zijn. Maar dat probleem is nu opgelost…. sinds afgelopen week is er een heuse stroopwafelmuur geopend!

De stroopwafelmuur

Dus niet in Gouda, maar in buurgemeente Waddinxveen (ook wel het saaiste dorp van Nederland genoemd 😉 staat ‘s werelds eerste stroopwafelmuur! De automatiek, zoals het eigenlijk heet, telt maar liefst 88 vakjes waaruit kan worden gekozen. De liefhebber kan hier stroopwafels kopen in verschillende diverse varianten en hoeveelheden. Ook kun je ze met en zonder stroopwafelblik kopen. Met een mooi blik zijn ze leuk om cadeau te geven; een ideaal last-minute kado dus.

Onze ervaring

Het lijkt een succes; de ‘muur’ werd in enkele dagen al gebruikt door meer dan duizend liefhebbers van deze lekkernij. Waaronder ook door ons; dat mag duidelijk zijn! Wij kozen voor een pakje stroopwafels (heerlijk!!), met een zak snippers. door de automaat zagen we niet zo goed hoe groot de zak was, maar het was echt een grote tas vol. Om van te genieten! Sowieso was het gewoon leuk om te proberen; we stonden als kleine kinderen naar alle vakjes te staren hihi. Ik had speciaal klein geld meegenomen, maar dat was niet nodig. Je kunt namelijk gewoon per pin betalen. Je kiest eerst het product wat je wilt, je betaalt daarna dus via PIN en de derde stap is dat het vakje open gaat. Magisch!

Over Markus Stroopwafels

Wil je nog meer weten over Markus van de stroopwafels? Op hun website zeggen ze het volgende: “De naam Markus is onlosmakelijk verbonden met de stroopwafel. In 1965 begon opa Markus al met het bakken van de zogenaamde ‘siroopwafels’ (stroop is eigenlijk een verbastering van siroop) en in 1978 startten zijn zoons Jan en Leo Markus hun eigen stroopwafelbakkerij. Martin Markus nam in 2007 de leiding van de bakkerij over van zijn vader en oom en in 2019 trad ook zijn broer, Martijn Markus, toe tot het familiebedrijf. Daardoor staan er vandaag de dag wederom twee broers aan het roer van Markus & Markus.”

Vloeibaar goud

Het was dus een leuke belevening; de stroopwafelmuur in Waddinxveen. Het was ook donker toen wij er waren; dat maakte het nog grappiger. Je kunt 24/6 stroopwafels halen op de Staringlaan 17a in Waddinxveen. Dat betekent dat het de hele dag door kan; alleen zondags zijn ze gesloten. Ons advies; ga zeker eens langs voor het vloeibare goud van deze stroopwafels!