Ik denk dat bijna iedere ouder het wel kent: je zoon of dochter is bijna jarig en hij wil perse dat ene kado hebben voor zijn verjaardag. Dit hadden wij ook een paar jaar geleden, toen Alec 3 jaar zou worden. Hij wilde heel graag een grote Mack! Maar dat klinkt makkelijker dan het is!

Zoektocht

Voor de niet-kenners onder ons; dit heeft niets met MacDonalds te maken. Het is de grote rode vrachtwagen uit Cars. Die wilde hij heel graag hebben en sterker nog; hij verwachtte gewoon dat hij hem zou krijgen! Geen probleem toch, zou je zeggen. We zagen Mack de vrachtwagen een paar maanden geleden in een winkel, geen idee meer waar. Ik zei toen tegen hem:  “Die kun je voor je verjaardag vragen!” Maar toen hij eenmaal bijna jarig was, wist ik echt niet meer in welke winkel ik de vrachtauto van Cars had gezien. Nu had ik het geluk dat we in die periode ook in Disneyland Parijs waren, dus daar heb ik alle winkels afgelopen. Overal gevraagd, maar nee, Mack was nergens te bekennen. Dat deed mij denken aan ‘vroeger’, toen ouders letterlijk stad en land af moesten om dat ene kado te vinden voor een verjaardag of Sinterklaas…

Handig met internet

Gelukkig hebben we tegenwoordig internet! Oké, je moet wel een beetje handigheid hebben met zoeken op internet, want zoek je op ‘Vrachtwagen Cars’, ‘Mack Cars’ of ‘Vrachtwagen Mack Cars‘? En als je de juiste zoekterm hebt gebruikt, dan nog krijg je behoorlijk wat resultaten die eigenlijk niets met de vrachtauto te maken hebben die ik zoek. Wat ik vervolgens handig vind, is de zoekfunctie in Google dat je zoekt op afbeeldingen. Dan zie je gelijk hoe de vrachtwagen er uitziet.
Na een paar minuten zoeken vond ik mijn Mack, bij verschillende winkels. En ja, verschillende winkels, verschillende prijzen! Ik ga niet per definitie voor de webwinkel met de laagste prijs; belangrijker vind ik de betrouwbaarheid en de levertijd van de webwinkel. Mack werd besteld en netje thuis afgeleverd; dat is toch heel wat relaxter dan stad en land afreizen!
En oh wat was Alec blij met zijn kado, heerlijk om te zien!

Dit blog schreef ik eerder voor eenkadovoor.nl