De lente is in aantocht en op de site van www.mamaliefde.nl kwam ik deze Springtime tag tegen. Het leek mij een goede gelegenheid om deze in te vullen. Vinden jullie het wat?

1. WAT BETEKENT LENTE VOOR JOU?

De lente betekent voor mij dat de dagen weer langer worden, het zonnetje weer meer gaat schijnen en de lammetjes lopen in de wei. Ik krijg ook altijd zin om heel mijn huis schoon te maken en lekker alle deuren en ramen open te gooien.

2. WELKE KLEDING HEB JIJ GEKOCHT VOOR JE KIND VOOR HET VOORJAAR?

Even denken hoor, voor mijn dochter heb ik wat nieuwe t shirtjes gekocht en een supergave lange jurk die ze zowel in de lente al zomer aan kan en ook alvast een nieuwe bikini. Ze heeft verder nog wel wat dingetjes nodig, zoals een nieuwe spijkerbroek en nieuwe gympen. Voor mijn zoon heb ik al een nieuwe broek, nieuwe gympen, zwembroek en t shirtjes gekocht. Voor hem heb ik eigenlijk niet eens zoveel meer nodig.

3. HOE MAAK JIJ JE HUIS LENTEPROOF?

Ik gooi lekker de ramen en de deuren open, zodat alle stofnesten en bacterien lekker naar buiten kunnen. Verder heb ik mijn huis in paassfeer gebracht, mooie paastakken, glazen vazen met eieren erin en een lief slingertje voor mijn keukenraam met ‘easter ‘erop. Heerlijk, staat zo gezellig allemaal.

4. WELK GERECHT IS TYPISCH LENTE?

Ik dacht gelijk aan paaseitjes en ook asperges kwam gelijk in mij op. Allebei vind ik het heerlijk in ieder geval.

5. WAT STAAT ER NOG OP JOUW WISH LIST VOOR DE LENTE?

De tuin. We hebben afgelopen zomer een stuk aan ons huis gebouwd, dus de tuin is nog een beetje een rommel. Het gras moet aangevuld worden, de tuintafel kan wel een likje verf gebruiken en natuurlijk ook nieuwe planten in de tuin. Gaat vast goed komen.

6. WAT IS EEN TYPISCHE LENTE GEUR?

Een typische lente geur? Uh, ik denk dat dat de geur van gemaaid gras is en heel raar misschien, maar als ik het schoonmaakmiddel van Andy ruik (de groene), dan krijg ik ook een echt lente gevoel.

7. WAAR GA JE GRAAG HEEN IN DE LENTE?

Het bos, het strand of de kinderboerderij. Als het maar buiten in.

8. WAT IS JE FAVORIETE LENTE KLEUR?

Mijn favoriete lente kleur is gewoon wit. Wit, beige en zandkleur, dat zijn echt mijn kleuren. Voor de kleding van de kinderen neig ik dit seizoen wel erg naar oud/mint groen.

9. WAT ZIJN JOUW PLANNEN VOOR DE VAKANTIE / VRIJE DAGEN?

Proberen zoveel mogelijk buiten te zijn met elkaar, dat is toch het fijnste.

10. WELK NUMMER LUIDT VOOR JOUW DE LENTE IN?

Het nummer van Nelly Furtado ‘I’m like a bird’ is voor mij een echt lente nummer. Geen idee waarom, waarschijnlijk heb ik daar een keer in mijn jeugd goed mijn kamer schoongemaakt terwijl dat nummer op stond. Sindsdien associeer ik dat nummer met lente!

 

Wat een leuke tag om in te vullen. Het zonnetje scheen vandaag ook heel vrolijk, waardoor ik nog meer zin in de lente krijg. Heb jij de tag ook ingevuld? Laat je hem hieronder achter, ik lees hem graag!