Het is weer zover; die tijd van het jaar dat het abonnement van mijn telefoon bijna is verlopen en dat ik dus een nieuwe telefoon mag kiezen. Maar ja, welke?!

iPhone

Het merk is eigenlijk geen issue voor mij; het wordt een iPhone. Mijn allereerst ‘smartphone’ was een Nokia, wat een vreselijk ding! Daarna kreeg ik een iPhone 3 en ik was verkocht! Ja, het is al een tijdje geleden hihi. De grootste vraag is dus eigenlijk; welke iPhone wordt het. Je hebt natuurlijk de oudere versies en ook de iPhone Xs, iPhone Xs Max en iPhone XR komen bijna uit. Alle versies zijn natuurlijk gewoon goed, alleen zijn sommige wat beter, of sluiten beter bij je wensen aan. En er is verschil in de prijsklassen natuurlijk.

iPhone Xs

De iPhone Xs is te bestellen, yes! Als wij het internet mogen geloven, dan komt deze erg in de buurt van de iPhone X die vorig jaar uitkwam. Hij ziet er bijna hetzelfde uit en heeft ook dezelfde kleuren. Ook komt er een goudkleurige bij. Hij krijgt een 5,8-inch scherm is qua formaat vergelijkbaar met de bestaande iPhone X. De iPhone Xs is voorzien van een TrueDepth-camera aan de voorkant en een dubbele camera aan de achterkant. Een TrueDepth is een 3D-camera die diepte kan zien voor gezichtsherkenning bijvoorbeeld met Face ID.

Specificaties

De iPhone Xs heeft geen Touch ID-knop onderaan het scherm, maar maakt gebruik van Face ID om het toestel te ontgrendelen. Onderop vind je ook de Lightning-aansluiting en de speakergaatjes. Hij heeft trouwens ook nog een grote broer met een scherm van 6,5-inch, de iPhone Xs Max. Andere details zoals de notch en de plaatsing van de knoppen zijn vergelijkbaar met de X. De grootste verbeteringen zitten dan ook binnenin. Het verschil tussen deze de Xs en de Xs Max zijn vooral het formaat en dat is helemaal wat je zelf prettig vind. Mijn zoontje heeft mijn oude iPhone 6s, zo klein! Dat vond ik toen niet hoor haha, je went toch echt aan een groter scherm.

Oude telefoon

Met de komst van een nieuwe telefoon komt ook de vraag; wat doe je met jouw oude telefoon. Je kunt hem doorverkopen of aan het goede doel geven, je kunt er veel mensen blij mee maken. Zelf geef ik hem door aan mijn zoons, die er ook weer erg blij mee zijn. Dit keer krijgt de jongste hem cadeau voor zijn verjaardag. Ik heb zelfs mijn iPhone 3 nog; een stukje nostalgie!