Ik vind tags echt heel erg leuk om in te vullen en deze is dan ook te leuk om niet te delen met jullie. Deze  kwam ik tegen bij Firma Mama , het origineel komt van Marjo.

Ik ben zo’n moeder die vindt dat haar kinderen moeten sporten

Jazeker, ik vind sporten gewoon belangrijk. Voor de sociale contacten, maar ook vooral dat ze lekker sportief en buiten bezig zijn.

Ik ben zo’n moeder die zich bemoeit met de kinderfeestjes

Met het feestje van dochterlief bemoei ik mij eigenlijk niet meer. Ze weet heel goed wie ze wel en wie ze niet op haar feestje wilt. Mijn zoon stuur ik daar wel meer in, hij overziet dat anders niet. Maar eerlijk gezegd viert hij eigenlijk nooit zijn partijtje, die drukte vindt hij gewoon niet fijn.

Ik ben zo’n moeder die na het avondeten niet kan wachten totdat haar kids op bed liggen

Yep, en daar schaam ik mij niks voor. Ook al gaan ze nu naar school, de tijd dat ze er zijn kan zeer vermoeiend zijn. Zeker na het avondeten, dan zijn ze het vaak gewoon zijn. Nu ze ouder zijn gaan ze ook later naar bed en daar moet ik dan ook heel erg aan wennen 🙂

Ik ben zo’n moeder die alleen de leuke dingen wil doen op school

Niet echt, toen mijn lieve kinderen nog wat kleiner waren, hielp ik bijna met alles mee op school. Zo ben ik leesmoeder geweest, mee naar de kinderboerderij en nog veel meer uitjes. Ook ben ik al een aantal jaar contactouder van de klas van mijn dochter, samen met nog een andere moeder. Sommige dingen zijn wel leuker om mee te helpen dan het andere, maar je moet er wat voor over hebben.

Ik ben zo’n moeder die helemaal niet mee wil op schoolreisje

Klopt, dit is het enige uitje waarbij ik echt niet mee ga. Zoonlief wordt heel onrustig als hij mij steeds ziet. Als hij bij mij in het groepje zou zitten, dan vraagt hij vooral negatieve aandacht. Dus daar begin ik niet aan. Ben ik er niet bij hebben ze beide de tijd van hun leven.

Ik ben zo’n moeder die soms maar met een halfoor luistert

Ja, en soms zeg ik op goed geluk nog een keer ja of nee. Ze vertellen soms zoveel en gaan van hak op de tak.

Ik ben zo’n moeder die regelmatig roept: jongens ga lekker naar buiten

Nee, dat valt mee. Zoonlief loopt sowieso bijna de hele dag buiten en dochterlief brengt genoeg tijd door buiten. Paardrijden doet ze door weer en wind, dus frisse lucht genoeg.

Ik ben zo’n moeder die heel erg kan genieten van me-time

Jazeker, al kon ik daar vroeger meer van genieten dan tegenwoordig. Ze zijn groter en gaan ook meer hun eigen weg, maar het blijft toch heel stil in huis. Ik geniet daar wel van en toch ook weer niet.

Ik ben zo’n moeder die een hekelt heeft aan zwemmen

Precies, zwemmen vind ik het minst leuk om met ze te doen. Gelukkig zijn ze nu groot genoeg dat ik niet meer mee het water in hoef. Dat maakt het voor mama al een stuk aangenamer, hihi.

Ik ben zo’n moeder die alles vergeet

Soms, over het algemeen onthoud ik wel wat er gedaan moet worden of welke afspraken er echt belangrijk zijn. Maar voor de zekerheid heb ik ook nog een agenda, zodat ik echt niks meer vergeet.

 

Dit waren mijn antwoorden, herkenbaar of totaal niet? Ik ben nieuwsgierig naar jullie antwoorden 😉