Boodschappen; iedereen heeft ze nodig en we halen ze allemaal op onze eigen manier. Vandaar dat ik dacht dat een tag over boodschappen wel leuk zou zijn! Lees je mijn vragen en antwoorden?

Waar doe je boodschappen

Het liefst doe ik boodschappen online, bij Albert. Dit doe ik echt al een jaar of 12, dus ook al voordat de kinderen er waren! Natuurlijk kom ik ook wel eens in de supermarkt, dan ga ik vaak naar de Albert Heijn of Lidl.

Doe je altijd boodschappen in dezelfde vestiging?

Het liefste wel! Bij ‘mijn’ AH kun je scannen en weet ik gewoon alles te vinden. Als ik wel eens naar een andere ga, dan moet ik meestal toch wel even zoeken en daar baal ik dan van. Verder hebben ze dan vaak ook net niet wat ik zoek; want zelfs als kom je bij een andere Albert Heijn, dan hebben ze niet altijd hetzelfde assortiment. Ik kijk natuurlijk ook altijd eerst in de folder; de acties zijn altijd leuk!

Wanneer doe je boodschappen?

Albert komt meestal 1x per 2 weken en de kleinere boodschappen doe ik dan door de weeks. Niet echt op een vast tijdstip, net een beetje wat uitkomt. Meestal als ik toch in de buurt ben, ik probeer het altijd een beetje te plannen.

Hoe vaak doe je boodschappen?

Ik denk dat ik toch nog 3 keer per week in de supermarkt kom. Dat is ook omdat ik niet zo’n planner ben en ik nogal eens iets vergeet.

Als je in de winkel kunt scannen, doe je dit?

Ik heb het best lang uitgesteld, nam er eigenlijk nooit de tijd voor om dit te doen. Maar Ryan liep er steeds om te zeuren, dus ik dacht ‘dan moet het maar eens…’ En sindsdien scan ik eigenlijk alles. Zelfs als ik maar 1 product heb; ik ben helemaal overstag 🙂

Kies je voor het A merk of het huismerk?

Dat is heel wisselend! Mijn cola moet Pepsi Max zijn en Leo wil perse chips van Lays. Maar bij veel andere dingen, zoals ontbijtkoek, beschuit, wasmiddel, kies ik voor het huismerk. Vaak omdat ik het verschil niet merk en soms omdat ik het goedkope merk gewoon lekkerder vind. Zo drink ik liever een energydrankje van Euroshopper als een Red Bull!

Gaan de kinderen mee boodschappen doen?

Soms gaan de kinderen mee, vooral Ryan vind het leuk. Maar als het even kan niet, als ik alleen ga dan is het wat relaxter.

boodschappen doen

Boodschappen doen met Ryan, hier is hij een jaar of 2 🙂

Als de kinderen mee gaan, mogen ze dan iets kiezen?

Meestal mogen ze dan wel iets kiezen, zoals snoep. Ze mogen dan samen 1 zak voor de snoeppot kiezen; meestal duurt het wel even voordat ze die gekozen hebben. Vaak willen ze natuurlijk veel meer, maar meestal lukt het mij wel om mijn poot stijf te houden 😉

Gebruik je een boodschappenlijstje?

Ja, ik heb een digitaal boodschappenlijstje, ideaal! Al moet ik zeggen dat ik dan nog wel eens wat vergeet hoor 🙁

En… wat vond je van deze tag? Hopelijk vind je hem leuk genoeg om hem ook in te vullen; ik ben benieuwd naar jouw antwoorden! Als je hem invult, wil je ons dan ook noemen en je link hieronder achter laten? Ik lees hem graag!