Voorjaar is niet alleen de tijd van het schoonmaken van het huis. Neem ook eens de tijd om je financiën op te schonen. Zo is een regenachtige lenteavond een uitstekend moment om eens naar je verzekeringen te kijken. Passen ze nog bij je situatie? Let maar eens op de volgende zaken.

Autoverzekering

Heb je een auto van een paar jaar oud, dan is het verstandig om eens naar je verzekering te kijken. Een nieuwe auto kan je namelijk prima Allrisk verzekeren. Auto’s van 5 tot 10 jaar oud zijn vaak WA+ verzekerd en auto’s die ouder dan 10 jaar zijn, worden vaak alleen WA verzekerd. Wat past  bij jouw situatie? Kijk ook eens naar het eigen risico van je autoverzekering. Kun je zelf een deel betalen als je schade hebt? Dat scheelt in de premie.

Reisverzekeringen

Sluit je voor elke vakantie een kortlopende reisverzekering af? Maar ga je vaker dan 1 keer per jaar op reis? En ga je bijvoorbeeld ook wel eens een dagje weg? Dan is het vaak voordeliger om een doorlopende reisverzekering af  te sluiten Ook bij een dagje weg naar het buitenland ben je dan verzekerd.

Zorgverzekering

Een gezin heeft vaak andere zorg nodig dan mensen zonder kinderen. Ben je meer gaan sporten, dan is dekking voor fysiotherapie wellicht handig. Kijk of je zorgverzekering nog past bij je situatie. Ook voor een zorgverzekering geldt een verplicht eigen risico en een vrijwillig eigen risico. Kan je de eerste kosten zelf betalen wanneer je ziek wordt? Overweeg dan een hoger vrijwillig eigen. Zo bespaar je op je premie.

Je verzekeringen aanpassen

Je sloot je verzekeringen met een bepaalde looptijd. Pas daarom op tijd je verzekering aan. Je verzekeraar kan je vertellen wanneer de nieuwe situatie in gaat.

Meer doen met je geld

Misschien bespaar je maandelijks geld door de aanpassingen aan je verzekeringen. Dat geld kun je natuurlijk gebruiken om eens lekker uit eten te gaan. Maar je kunt het bespaarde geld ook voor je laten werken. Door het bedrag dat je nu maandelijks bespaart te investeren. Op een spaarrekening of door te gaan beleggen met dat geld.

Start beleggen met een klein bedrag

De spaarrente is op nu laag. Stort je geld op uw spaarrekening, dan levert dat op dit moment geen extra geld op. Beleggen kan nu meer geld opbrengen. Wist je dat je met elk gewenst bedrag kunt starten met beleggen? En als je maandelijks een klein bedrag bijstort, bijvoorbeeld 50 euro, dan groeit je belegging ongemerkt. Uiteraard brengt beleggen wel risico met zich mee. Je kunt via de site van Centraal Beheer bekijken of beleggen iets voor je is en wat je belegging kan opleveren.

Weet je al hoe je gaat besparen op je verzekeringen?

Artikel tot stand gekomen in samenwerking met Centraal Beheer