Recept: verse tomatensoep

Recept: verse tomatensoep

Wij thuis zijn gek op soep en vooral de verse zelfgemaakte tomatensoep is hier favoriet en heel erg gezond. Lees hieronder hoe je dit heel makkelijk ook zelf kunt maken!

Ingrediënten:

  • 750 g roma tomaten
  • 1 ui
  • 1 winterpeen of rode paprika
  • knoflook
  • 2 rundvlees bouillonblokjes
  • 750 ml water
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze:

  • Snipper de ui en snij de winterpeen in kleine blokjes.
  • Snij de tomaten in vieren en snij de knoflook in kleine stukjes.
  • Los de bouillonblokjes op in het water.
  • Zet een grote pan op en doe hier wat olijfolie in. Laat goed heet worden.
  • Fruit de ui even goed aan, voeg de knoflook en de winterpeen of de rode paprika toe.
  • Roer dit goed door en voeg als laatste de tomaten toe.
  • Even goed roeren, zodat de tomaten zacht worden.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Giet het water met de bouillonblokjes toe en laat dit zachtjes een poosje koken.
  • Zet het gas uit en laat de soep wat afkoelen.
  • Doe de soep in een blender of pureer met de staafmixer, zodat het een gladde soep word.
  • Voor een extra gladde soep kan je hem ook nog een keer door de zeef doen, dan haal je alle pitjes eruit.
  • Zet de soep weer op het vuur en laat zachtjes koken, als deze lekker heet is kan je hem opdienen.

Dit is een echte basisrecept, voor variatie kun je natuurlijk gehaktballetjes toevoegen, vermicelli of wat peterselie. Een scheutje room of crème fraîche is ook heerlijk in dit gerecht. Lekker met een sandwich van appelstroop en kaas of een lekker stokbroodje!

tomatensoep-maken2