Onze oudste is gek op dingen uitproberen en dan het liefste in een workshop. Hier heb je er tegenwoordig ook genoeg van; sowieso veel meer dan dat je er vroeger had. Wij zetten een aantal workshops voor jongens op een rijtje; die onze zoons al hebben gedaan én die zij nog op hun lijstje heeft staan!

Digital Playground

Digital Playground zit midden in het centrum van Rotterdam en bied leuke workshops voor kinderen vanaf 8 jaar. Zo heeft Alec de workshop “Maak je eigen app” en “Platform games maken” gedaan. Bij die laatste workshop heeft hij echt een soort Mario spelletje gemaakt, zo gaaf! De workshops zijn in de meeste vakantie en ze zijn voor kinderen die meer willen doen met film, fotografie, animatie, games ontwerpen, programmeren, vloggen, ontwerpen etc.. Creativiteit en plezier staan centraal. Alec vind het geweldig en het zijn betaalbare workshops. Dat vinden wij als ouders wel weer leuk 😉

Coderdojo

Sinds een tijdje is Coderdojo ook in Nieuwerkerk; en daar zijn wij heel blij mee! Tijdens een Coderdojo kun je kennis maken met diverse manieren van programmeren en coderen. Iedere maand zijn er nieuwe projecten die je kunt maken. Denk aan zelf een website bouwen of apps maken, maar ook de Microbit, de Arduino, de RaspberryPi of Scratch. Natuurlijk mag je ook zelf iets bedenken. Dat is juist zo leuk.  Er zijn voldoende laptops aanwezig, maar je mag ook je eigen laptop meenemen. Deelname is gratis, ook leuk! Alec en Ryan zijn hier een paar keer geweest en komen zeker weer terug!!

Nog op het lijstje

Nog op het lijstje van onze kids; zijn deze workshops. In Amsterdam heb je het Kinderkookcafe, wat er erg leuk uit ziet. In het Kinderkookkafé aan de rand van het Vondelpark – met een eigen (groente) tuin, terras en speeltuin – kunnen kinderen van alle leeftijden komen koken (en bedienen, barkiepen en afruimen). Dit lijkt mij geweldig voor Alec en Ryan. Een kinderkookworkshop sowieso, maar je hebt hier niet heel veel aanbieders van.
Ook nog hoog op het lijstje; een graffeti workshop! Alec heeft dit wel eens op de bso gedaan en hij vond dit echt heel erg leuk. Voor een kinderfeestje is het ook leuk, maar ik vond het ook wel weer prijzig. Dus deze blijft nog wel even op het lijstje staan, denk ik 😉

Ook op ons lijstje

bomberbot.com