Help, mijn kinderen willen niet boven spelen! Wat ik ook probeer; iedere keer komen ze weer naar beneden. Inmiddels zijn ze 5,5 en 7,5, dus ik vind wel dat het tijd wordt dat ze wat vaker boven op hun eigen kamen spelen!

Speelgoed boven

Als ze klein zijn is het geen probleem; dan spelen ze natuurlijk lekker beneden en heb je vaak ook het meeste speelgoed beneden staan. Maar nu ze wat ouder zijn, vind ik dat ze wel wat vaker op hun kamer kunnen spelen. Het meeste speelgoed staat dan ook boven op hun eigen kamer. Ze hoeven echt niet de hele dag op hun kamer, maar ze willen gewoon niet beneden spelen. Een tent maken? Beneden in de kamer. Vechtertje spelen? Beneden in de kamer. Met de LEGO? Alles wordt naar beneden gehaald om heerlijk beneden te spelen.

Beetje rust

Het is natuurlijk niet zo dat ik het niet gezellig vind dat zij beneden zijn, maar af en toe zou ik wel wat rust willen hebben. Ze zijn namelijk best veel aanwezig; andere mensen zouden misschien zelfs zeggen dat ze behoorlijk druk kunnen zijn 😉 Vechtertje spelen is echt het favoriete spel; hoe harder hoe beter. Nog zo’n leuk nieuw spel; bottle flip!  Gooien met een flesje; zo irritant, het maakt gewoon een vervelend geluid!

Beneden gezelliger

Als ik vraag waarom ze niet boven willen spelen, dan komt er niet echt een antwoord uit waar ik iets mee kan. Ze vinden het beneden gewoon gezelliger! Ja, dat zal best, maar ze moeten toch gewoon leren om lekker boven (niet bij mama) te spelen? Alleen als ik ze ‘dwing’, dan spelen ze boven, anders dus echt niet. En ik wil ze natuurlijk niet dwingen, ik wil dat ze het ook op hun kamer fijn vinden om te spelen. Ik ga hier natuurlijk heel erg spijt van krijgen, als ik ze over een jaar of 5 nooit meer zie en als ze alleen nog naar beneden komen om te eten hihi.

Maar help; wie heeft er tips?! Of hoe gaat dit bij jullie?