Vorig jaar rond deze tijd was ik een heel sportief mens. Ik reed 2 keer in de week paard en ging 3 keer in de week naar de sportschool. Wat is er veranderd dat ik dat nu niet meer kan?

Paardrijden

Paardrijden doe ik al sinds mijn kinderjaren. Heerlijk vond ik dat, ook al vonden al mijn vriendinnetjes het stom, ik genoot met volle teugen. Eenmaal op de middelbare school ben ik er een poosje mee gestopt, maar toen ik ouder werd ben ik toch weer begonnen. Toen ik zwanger werd van mijn oudste ben ik er weer mee gestopt en met de komst van de 2e heb ik deze hobby weer een poosje in de ijskast gezet. Na een aantal jaren dit toch weer opgepakt en toen ook mijn dochter werd aangestoken met het virus, was het feest compleet!

Conditie

Wel merkte ik dat van paardrijden alleen mijn conditie niet echt beter werd en dus schafte ik maar een abonnementje van de sportschool aan. Samen met een vriendin, zodat de stap om te gaan iets makkelijker zou zijn. Zo gezegd, zo gedaan. De 1e periode ging echt super, 3 keer in de week. Al vond ik het een verschrikking, dat lopen op de loopband of krachttraining doen. Nee, dit is niet mijn ding. Na de zomervakantie ging het al minder en ben toen ook nog gestopt met paardrijden. Jeetje, van 2 keer in de week paardrijden en 3 keer in de week naar de sportschool naar opeens helemaal niks. En toen kwamen de wintermaanden er ook nog eens aan en voor je het weet, gaan je broeken toch wel wat strakker zitten en staat dat ene truitje niet zo mooi meer.

Het lukt niet!

Elke dag denk ik; ik zou eigenlijk wel weer wat moeten gaan doen…¬†Wandelen vind ik heel erg leuk en een aantal jaren geleden heb ik dit ook echt veel gedaan. Maar waarom lukt het mij nu dan niet meer? Als ik eerlijk ben, aan de tijd ligt het niet. Als de kinderen op school zijn, heb ik tijd genoeg om dit te gaan doen. En ook ‘s avonds als manlief thuis is en de kids in bed liggen, zou ik makkelijk eventjes de deur uit kunnen gaan. Waarom doe ik dit dan niet? Ik ben ‘s avonds wel erg moe en zit dan ook het liefst lekker op de bank. Voor overdag heb ik eigenlijk niet echt een excuus waarom ik het niet gewoon doe. De zomer komt er aan en ja, welke vrouw wil er dan niet een beetje netjes uitzien in haar bikini en dat zou toch een goede stimulans moeten zijn.

Misschien moet ik het gewoon ook eens echt een keer gaan doen, misschien begin ik daar vandaag wel echt mee….
Herkennen meer mensen dit?