Online shoppen, je houdt er van of niet. Je vindt het geweldig of niet. Als ik er wel eens met ‘niet likers’ over praat, dan komt er één reden vaak naar voren; hoge verzendkosten. Maar jeetje, wat is dat een onzin. Ik vertel je graag waarom ik online bestel…

In een foldertje gezien

Ik had hele mooie schoenen van Cars gezien bij de C&A, in een foldertje. Mijn zoontje heeft hoog nodig nieuwe schoenen nodig, dus ik wilde ze graag voor hem kopen. Gisteren moest ik toch even in het winkelcentrum zijn, dus hup, wij ook even naar de C&A om die schoenen kopen. Dacht ik. Want in de  C&A  bij Rotterdam Alexandrium zijn ze aan het verbouwen. Geen kinderschoen te zien. Heb ik dat: ik had het mijn zoontje eigenlijk al beloofd, voor hem was het echt een cadeautje. Natuurlijk zag hij heel veel kleding met Disney Cars erop en dat wilde hij allemaal hebben. Uiteindelijk werd het een drama, hij huilen en ik ben de zaak uit gevlucht. Zonder de schoenen!

Nog een keer naar de winkel

Omdat ik mijn zoontje de schoentjes had beloofd, ben ik vanmorgen toch ook even op stap geweest. Naar Rotterdam Centrum, zo’n twintig minuten bij mij vandaan als het rustig op de weg is. Ik was vroeg, dus dat was geen probleem. Maar blijkbaar is er een evenement in Rotterdam, City Racing. En daarom was er al van alles afgesloten met veel omleidingen. Op zich ging het nog wel, ik was iets na negenen in het centrum. En je zult het niet geloven: alle C&A’s in de buurt zijn om negen uur open, behalve die op Rotterdam Coolsingel! Moest ik dus nog een half uur wachten. Gelukkig was de HEMA open, dan daar maar even struinen.
Precies om half tien gingen de deuren van de  C&A  open en ik rende naar binnen. De kinderafdeling zit op de tweede verdieping, maar de roltrap deed het niet. Dan maar lopen… Ja, mijn conditie is duidelijk niet zo goed, buiten adem kwam ik op de tweede etage. Vrij snel zag ik de schoenen staan en ja hoor, niet in zijn maat! Dat verzin je toch niet hè? Ik heb nog eens goed gekeken en ben toen maar afgedropen, deze schoenen zijn mij duidelijk niet gegund.

Parkeerkosten en benzine

Toen ik weer naar beneden wilde, kwam er net iemand van het personeel aan, die met een sleutel de roltrap aanzette. Oh, dus hij was gewoon nog niet aangezet…. Ik weer terug naar de parkeergarage, waar de parkeerkosten tweeëneenhalve euro bleken te zijn. €2,50, voor nog geen uur! Als ik de parkeerkosten van gisteren en de benzinekosten meereken, dan kom ik op zo’n €7,50 uit.
De verzendkosten van C&A zijn €3,50, dus dat valt echt wel mee met de dure verzendkosten! Nadat ik, weer zonder schoenen, thuis kwam, ben ik gelijk achter de pc gaan zitten en heb ik die leuke Disney Cars schoenen met lichteffect voor mijn zoontje besteld. Binnen 5 minuten, met verzendkosten. Maar zonder reistijden, wachttijden en frustratie! Dat is dus waarom ik online bestel!
Dit oude blog kwam ik op mijn harde schijf tegen en moest ik even met jullie delen 😀