Bij Mamaliefde kwam ik de visite tag tegen, die ik graag ook even invul. Oorspronkelijk stond hij bij Blogmama. Een tag die gaat over onaangekondigd bezoek en wat je hiervan vind. Lees je mee?

1. ONAANGEKONDIGD BEZOEK ONTVANGEN OF LIEVER VAN TE VOREN AFSPREKEN?

Vreselijk vind ik dat, onaangekondigd bezoek! Dat heeft er vooral mee te maken dat ik het fijn vind om het huis een klein beetje aan kant te hebben, of te doen alsof 🙂 Dus als je komt, bel dan gewoon even een half uurtje van te voren!

2. VOOR HET BEZOEK LANGSKOMT NOG EVEN SNEL BOODSCHAPPEN DOEN?

Meestal wel, ik zorg dan wel dat ik iets extra’s in huis heb, iets lekkers.

3. VISITE KAN SPONTAAN MEE-ETEN TIJDENS HET AVONDETEN?

Ja hoor, gezellig juist. Als ik qua avondeten niet genoeg in huis heb dan halen we gewoon wat. Of bij de supermarkt of bij de Chinees of snackbar ofzo. Komt altijd wel goed.

4. HET HUIS OPRUIMEN EN SCHOONMAKEN VOOR DE VISITE?

Zeker wel, want meestal is het wel een rommel hier in huis. Als het goede vrienden zijn, dan ruim ik ‘gewoon’ even op en als de mensen wat verder weg staan, dan ruim ik een stuk beter op. Erg eigenlijk he.

5. IS JOUW HUIS OP DIT MOMENT VISITE PROOF?

Op dit moment wel, de woonkamer en keuken tenminste! Tenminste, soort van; het is eigenlijk nooit supernetjes bij ons in huis…

6. REKENING HOUDEN MET KINDEREN DIE MEEKOMEN?

Vroeger had ik nog wel wat dingen in huis, maar de jongste is nu 6 en pas hebben we alles (kinderstoel, plastic bekertjes enz) weg gedaan.

7. SCHOENEN UIT ALSTUBLIEFT?

Nee hoor, van mij hoeft dat niet. Tenzij het buiten heel nat is of dat je schoenen heel vies zijn.

8. ONVERWACHTS BLIJVEN OVERNACHTEN IS GEEN PROBLEEM?

Kinderlogee’tjes, geen probleem! We hebben een logeer euh, ding, waar ze op kunnen slapen. Voor volwassene is dit niet echt comfortabel en gebeurd het eigenlijk nooit. Maar ach, mocht het echt nodig zijn dan lukt dat vast ook wel.

9. NEEM GEZELLIG JE HOND MEE?

Liever niet… zelf hou ik niet van honden en mijn jongste is er echt heel erg bang voor.

10. ZELFGEMAAKTE HAPJES EN LEKKERNIJEN OF LIEVER IETS MAKKELIJKS?

Dat is heel erg wisselend! Ik vind het leuk om zelf aan de slag te gaan, maar het ligt ook aan de situatie. Als ik het op tijd weet kan ik wel lekker aan de slag gaan. Is het kort dag, dan is iets makkelijks vaak net zo lekker.

11. DOE ALSOF JE THUIS BENT OF GRAAG ZELF DE TOUWTJES IN HANDEN HEBBEN?

Familie en directe vrienden mogen pakken wat ze willen, weten ook de weg wel te vinden. Maar meestal ‘doe’ ik het alsnog zelf!

12. ALS JE MAG KIEZEN TUSSEN TE VROEG, PRECIES OP TIJD OF TE LAAT BEZOEK ONTVANGEN BIJ EEN AFSPRAAK?

Doe maar gewoon ‘precies  op tijd’. Ben ik zelf meestal ook. Als ik dan nog niet helemaal klaar ben, dan heb ik gewoon pech.

13. BEZOEKERS MOGEN DE TOILETBRIL OMHOOG LATEN STAAN?

Neeee! Gewoon de wc-bril naar beneden, ik vind dat zo raar.

14. IK VERWACHT DAT MIJN VISITE EVEN HELPT MET OPRUIMEN?

Nee hoor, daar heb ik meestal niet zo’n zin in. Komt daarna wel weer. Tenzij mijn zoon dit graag wil, hij weet inmiddels dat hij het anders alleen moet doen 🙂

15. WAT DOE JE BIJ BEZOEK DAT TE LANG BLIJFT HANGEN?

Ja, wat is te lang? Als ik er zelf klaar mee ben, dan begin ik over/ aan het eten en nodig ik ze niet uit om te blijven eten. Als ik het nog gezellig vind, dan nodig ik ze natuurlijk wel uit voor het eten!

Hoe zit dat bij jullie, met visite?!