Ok, dit word dus een review waar ik zelf helemaal niets van weet… omdat ik er zelf helemaal niet bij was! Vader en zoon hadden een mannendag en moesten daarom natuurlijk iets stoers doen. Maar ja, wat?! Het werd klimmen in het klimbos… en natuurlijk vertelden zij mij wat ze er van vonden! Hierbij de review van Leo en Alec!

Mannendag

**** Door Leo **** Een mannendag… daar hadden wij natuurlijk echt zin in. We moeten eerlijk bekennen dat Martine wel het uitje heeft uitgekozen, erg he? Maar toen ze het voorstelde waren wij gelijk enthousiast!  De bestemming; het klimbos. Of je nu jong, oud, ervaren of onervaren bent; iedereen die minimaal 1.30 meter lang en 8 jaar oud isis kan het avontuur aangaan. A. is zo’n 1.45m en 8 jaar, zelf ben ik wat langer en ouder, dus dat zit wel goed. 🙂 Vorig jaar ben ik ook in een klimbos geweest, A. durfde toen niet. Maar dit keer had hij er helemaal zin in, al vond hij het natuurlijk wel heel spannend.

Uitleg

Dat het spannend is, is natuurlijk best begrijpelijk, het is tenslotte echt hoog in de bomen. Ik stelde hem gerust dat er natuurlijk echt niets kan gebeuren! De keer dat hij niet durfde ging er een vriendinnetje wel en toen het bij haar even niet goed ging, werd ze natuurlijk gelijk geholpen. Dat was een fijne gedachten voor A., je weet natuurlijk maar nooit. Maar natuurlijk laten ze je sowieso niet onvoorbereid gaan. Allereerst kreeg iedereen een goede uitleg en daarna kon je nog even oefenen in een apart gedeelte. Een veilig idee dat je goed op weg gaat.

Lekker klimmen

En daarna dan eindelijk… aan de slag! Er zijn drie parcoursen en wij zijn met de eerste begonnen, de makkelijkste zogezegd. Niet dat deze heel makkelijk is, maar ook niet heel moeilijk. Precies goed voor de beginnen, zal maar zeggen! Wij zijn niet de enige die aan het klimmen zijn; er is nog een groep van een stuk of 30. Omdat het voor Alec de eerste keer is, besluiten wij iedereen voor te laten gaan, zo kunnen we gewoon op hun gemak gaan. Wel zo fijn! De eerste ronde is best spannend… maar leuk!! En als we klaar zijn, dan wil hij natuurlijk nog een keer! Zonder papa, want dat durft hij én dan kan papa mooi filmen hoe stoer hij is. Tijdens het filmen geeft hij zelf nog even aanwijzingen over het filmen; want dit vind hij leuk!!

Nog een keer

Zoals gezegd zijn er drie verschillende parcours, maar wij hebben geen tijd om ze allemaal te doen. De eerste hebben we twee keer gedaan, ook omdat de tweede heel erg druk was. Wij hadden gereserveerd voor 2,5 uur, maar de uitleg en het bevestigen gaat het qua tijd natuurlijk nog wel vanaf. Ook was het redelijk druk; zodat we op anderen moesten wachten. Alec was teleurgesteld dat de tijd er alweer op zat en zelf vond ik het ook jammer. Dit gaan wij zeker nog een keer doen!

Het filmpje volgt nog, da’s best lastig om van een telefoon te halen hihi.

Wil je trouwens eens goedkoop klimmen? Kijk dan eens of ze een leuke actie hebben bij Vakantie Veilingen!