Vorige week hadden mijn man en ik sinds jaren weer een bruiloft. Mijn vriendinnetje ging trouwen. Superleuk natuurlijk, maar vanaf het moment dat we de kaart binnen kregen kwam de grote vraag: wat trek ik aan?

Dilemma’s

Trek ik een jurkje aan, of een mooie rok of ga ik gewoon voor een mooie broek. Daar voel ik mij toch het prettigst in. Stiekem had ik dit keer wel zin om een beetje uit mijn comfortzone te gaan. Dus een jurkje zou het worden. Maar jeetje zeg, dat viel nog niet mee. Als eerste vroeg ik mij af, wat wil ik voor jurkje? Lang, kort, half lang of net boven de knie. En dan met bandjes, strapless, zonder bandjes of een halter. En welke kleur, geen wit in ieder geval. Maar wat dan, roze, grijs of ga ik voor mijn favoriete kleur donkerblauw.

Zoektocht

Nou, nadat ik al deze vragen voor mijzelf beantwoord had begon de zoektocht. En dat viel niet mee. Uiteindelijk had ik dus voor mijzelf besloten dat ik voor een donkerblauw jurkje wilde gaan, het liefst met iets van kant erop en net boven de knie. Lang leve het internet, uren heb ik het internet afgestruind. Kwam ik eindelijk iets leuks tegen, was het onbetaalbaar, niet de juiste maat of niet meer leverbaar. Natuurlijk ben ik ook de stad in gegaan, maar ook daar kon ik niet slagen. Moedeloos werd ik er wel een beetje van.

Gevonden

En na weken het internet afspeuren kwam ik eindelijk mijn droomjurkje tegen. Precies zoals ik het wilde, donkerblauw, met kant en net boven de knie. Echt een jurkje voor een bruiloft. Wat was ik blij dat hij en betaalbaar was en ook nog in de juiste maat was. Ik heb hem besteld, gepast en gejuicht. Dit was hem! Voor manlief had ik een donkerblauw colbertjasje nog gekocht met een mooi overhemd, dat paste helemaal bij elkaar. En zo kwam mijn zoektocht naar The perfect dress tot een eind.


Details van de achterkant.


Voorkant.

Waar ik uiteindelijk mijn droomjurkje gevonden heb? Gewoon bij de Wehkamp, vandaag besteld morgen in huis. Ik hou ervan. Het jurkje is van het merk Esprit!
Hoe doen jullie dat als je een bruiloft heb, ga je helemaal in het nieuw en netjes of trek je gewoon iets uit je kledingkast?