Met dank aan Supermom Jenny

Vandaag, zaterdag 30 juni, is het zover. Wij mogen naar Monster Jam 2018 in de Kuip Rotterdam. De hele week zijn de zenuwen al te voelen hier in huis en niet alleen bij mijn zoon, maar ook bij mama. Heel stiekem namelijk vind mama het misschien wel nog veel leuker dan de kinderen. Samen met mijn zoon en twee vriendjes gingen wij op pad.

Pit Party

Aangekomen bij de Kuip zijn wij eerst naar de Pit Party gegaan. Al voordat we de hekken door waren konden we al een glimp van de trucks opvangen. Eenmaal binnen wisten de jongens meteen al welke trucks er waren en welke (volgens hun) toch wel de beste zijn. Monster Energy, Grave Digger en Dragon waren toch wel de favorieten. Mijn favoriete echter was Scooby Doo en niet alleen omdat de auto er zo lief uit ziet (tussen de Zombie en Grave Digger in), maar vooral ook omdat de bestuurder een vrouw is. Hoe cool is dat? Ze is één van de bekendste Monster Jam drivers maar ze is vooral een moeder die weet hoe ze moet multitasken. Niet alleen zit ze 20 weekenden van het jaar achter het stuur van de truck Monster Mutt Dalmatian, maar Jolly is ook moeder van een 11-jarige zoon Chase, partner van collega Monster Jam Max-D-coureur Neil Elliott, restaurant manager, go-kart baan eigenaar en makelaar.
Alleen dit mocht ik natuurlijk niet zeggen tegen de jongens. Die gingen er fel tegen in. We hebben alle trucks van dichtbij gezien en aangeraakt en vooral veel foto’s gemaakt. Er was ook de mogelijkheid om met de bestuurders op de foto te gaan en handtekeningen te verzamelen. Een goed begin van de dag!

De Show

Eenmaal binnen zijn wij eerst lekker wat gaan eten. Hier konden wij even de schaduw opzoeken en even bijkomen van de eerste indrukken. Tegen half 2 zijn wij bij de ingang van de trucks gaan kijken. Zo konden we zien hoe de trucks het stadion in reden. Dit was al ontzettend indrukwekkend. Je voelt het door je hele lijf heen gaan en de jongens stonden met grote ogen te kijken. Na de toilet opgezocht te hebben en nog wat te snoepen te hebben gehaald zijn wij onze plekken gaan zoeken. We hadden goed zicht op het veld en de trucks stonden al klaar. Om 15 uur begon dan ook eindelijk de show.

Gehoorbescherming

Van tevoren waren wij per mail al op de hoogte gebracht dat gehoorbescherming tijdens de show noodzakelijk is. Gelukkig waren wij hier dus op voorbereid, want ondanks de oordoppen en oorkappen was het geluid van de motoren heel hard. De oordoppen werden overigens gratis uitgedeeld voor wie ze vergeten waren en ook waren er oorkappen te koop. Maar na de eerste schrik was het vooral genieten.

Aan de slag

Er waren 3 onderdelen: racing, wheelie (op twee wielen rijden) en freestyle. Het leuke was dat het publiek bij de jurering betrokken werd. Via een site kon je na de wheelie ronde of de freestyle ronde de Trucks een score geven en na 30 seconde kon je dan zien hoeveel punten diegene had. Het freestylen was toch wel het leukste onderdeel.  Vooral de jongens vonden het over de kop gaan en over de auto’s heenrijden toch wel erg gaaf. Hier en daar belanden er ook monstertrucks op hun rug en moesten worden weggesleept. Die momenten tussendoor van puinruimen vonden de jongens soms wat lang duren, maar verder zaten zij (en ik) het op het puntje van onze stoel!!

Om nooit te vergeten

Deze dag zullen wij met ons viertjes niet gauw meer vergeten. Het hele evenement was goed geregeld, zodat iedereen ook echt kon genieten. Vanavond gaan wij nog even de filmpjes en foto’s terugkijken en waarschijnlijk zullen we dit de komende weken nog vaak doen.