De mensen die mij een beetje kennen, weten dat ik dol ben op kerst. Dan kan een echte kersttag natuurlijk niet ontbreken. Na enig spuren kwam ik deze tegen bij Mamaliefde 

Staat er een kerstboom bij jullie in de woonkamer?

Natuurlijk staat er een kerstboom. Als het kan al de dag na Sinterklaas, zodat we er lekker lang van kunnen genieten.

Heb je een herinnering aan de eerste kerstmis van je kind?

Niet echt, al kan ik mij nog wel herinneren dat onze dochter een heel lief jurkje met een wit kort vestje aan had. Dat stond haar zo schattig en heb er ook nog een hele leuke foto van. Ze was toen ongeveer 9 maanden. Van onze zoon weet ik het niet meer zo goed, hij was toen net een maandje oud.

What’s for dinner?

Op 1e kerstdag moet ik bijna altijd werken en vaak eten we dan bij mijn schoonouders. Lekker met elkaar aan de tafel, genieten van lekkere hapjes. Op 2e kerstdag spreken we altijd met mijn familie af en dat is per jaar wisselend bij wie het is. Die mag dan ook bepalen wat we gaan eten, gourmetten, winterbbqen of gewoon lekker koken. Op kerstavond kijken manlief en ik vaak een kerstfilm en daar horen natuurlijk ook wat lekkere hapjes bij.

Liggen er cadeautjes onder de boom?

Ze liggen niet onder de boom, maar we geven elkaar met kerst wel altijd wat. Met mijn familie trekken we altijd loodjes en zorgen we dat er voor de kinderen ook wat leuks is.

Hebben de kinderen een eigen boom op hun kamer?

Ja, meestal hebben ze een klein boompje die ze zelf mogen versieren. Een feestje vinden ze dat beide om te doen. En mag naar hun eigen smaak gedaan worden 😉

Gaan jullie iets leuks doen in de kerstvakantie?

Dit jaar gaan we in de kerstvakantie op vakantie, met heel mijn familie. Mijn ouders zijn beide 60 geworden dit jaar en wilde dat zo met ons vieren. Super leuk!!

Zijn er al speciale outfits geshopt?

Nee, en eerlijk gezegd doe ik dat ook niet altijd meer. Ik moet er tegen aan lopen en anders heb ik of de kinderen echt nog wel wat leuks in de kast hangen voor de kerst. Wel probeer ik er iets feestelijks van te maken, haren mooi in de krul of bij mijn dochter glitters in haar haren. Blijft ze leuk vinden.

Gaan jullie naar de kerk met kerst?

Eerlijk gezegd niet meer, deden we vroeger wel altijd. Maar sinds de kinderen er zijn eigenlijk niet. Wie weet gaat dat dit jaar misschien wel gebeuren, sfeer heeft het wel.

Wat is jullie favoriete kerstfilm of -liedje?

Uhhh, als ik eerlijk ben vind ik alle kerstliedjes leuk. Ik kan daar zo van genieten. Leukste kerstfilm vind ik: The Holiday. Lekker romantisch wegzwijmelen.

Sturen jullie een kerstkaart?

Nou, dat ligt eraan of ik er zin in heb. Het ene jaar dus wel en het andere jaar vaak niet. De laatste jaren probeer ik het wel persoonlijker te maken door middel van een foto, maar daar gaat veel tijd in zitten. En die tijd moet ik wel net even hebben 😉

Hopelijk vonden jullie de tag leuk, en voel je vrij om hem zelf ook eens in te vullen!!