Geheel onverwachts mochten wij afgelopen week naar het Nintendo en Sonos feestje in Amsterdam. Dit was in het Sonos home, ter ere van de nieuwe Super Mario Party voor de Nintendo Switch, Nintendo Labo en de nieuwe Sonos Beam. Mijn zoons van 7 en 9 zijn echte Nintendo fans, dus ze waren gelijk enthousiast toen ik hierover vertelde; ze gingen heel graag mee!

Het event

Het event was in Amsterdam, in echt een superleuk huis, het zogenaamde Sonos Home. Wij werden ontvangen door de enige echte Super Mario en natuurlijk wilden ze gelijk op de foto. Natuurlijk kwamen wij niet alleen hier voor; in het huis was genoeg te doen. Je kon de Nintendo Labo en de Sonos Beam uitproberen en natuurlijk was er veel Super Mario Party! Gelijk bij binnenkort vroeg iemand van Nindendo of ze Super Mario Party wilden spelen; het nieuwste spel dat sinds afgelopen week uit is.  Dat hoefde natuurlijk geen tweede keer gevraagd te worden. Ze vonden het trouwens geweldig om iemand van Nintendo te spreken en stelden hem voluit vragen. “Heb jij de Switch gemaakt? Of misschien het spel?!” 🙂

Super Mario Party

Dit leuke spel voor de Switch is sinds afgelopen week uit en het is eigenlijk de opvolger van Mario Party 8. Dit spel is alweer uit 2007, dus het was wel tijd voor een opvolger! Bij binnenkomst gingen de heren dus gelijk aan de slag met Super Mario Party en 2x de Switch. Het spel werkt heel erg intuïtief, er hoefde eigenlijk niet uitgelegd te worden. Ze hadden gehoord dat je beide schermen een soort aan elkaar kunt koppelen, zodat je nog meer spellen kunt spelen. Ze werden even op weg geholpen, en konden zo bijvoorbeeld een puzzel op twee schermen maken. Grappig om te zien. Daarna speelden ze nog wat mini games; want daar draait het spel eigenlijk op.

Mini games

Overal in het huis stonden tv’s met het spel erop en kinderen die met elkaar het spel speelden. Dat is namelijk het voordeel van mini games; er is keuze uit heel veel spelletjes en je kunt ze met meerdere personen spelen. Handig op een verjaardag of als er vriendjes zijn om te spelen. Omdat de spellen allemaal kort duren, is het niet erg als je een spel een keertje wat minder leuk vind. Je hebt geen beeldscherm nodig om op de Switch te spelen, maar als hij op de tv is aangesloten heb je natuurlijk wel veel groter beeld. Er zijn trouwens ook spellen die je alleen kunt spelen, waarmee je steeds verder kunt komen.

Nintendo Labo

In de keuken werd geknutseld aan een ander spel voor de Switch; de Nintendo Labo. Met het voertuigenpakket om precies te zijn; dit is alweer het derde spel van Labo. Met dit pakket bouw je de eigen onderdelen waarmee je weer kunt spelen. In dit pakket kun je een auto besturen, vliegen in een vliegtuig en onderzeeër besturen en meer. De instructie voor het maken van bijvoorbeeld de onderzeeër vind je in de Switch; hij vertelt je stap voor stap hoe je het bouwpakket in elkaar kunt zetten. Daarna kun je het nog versieren; en dat vond hij ook heerlijk om te doen. Daarna sluit je de Joy-con (controllers) aan op jouw bouwwerk; en kun je gamen! Echt, de techniek staat voor niets!

Sonos Beam

Terwijl de kinderen lekker aan het gamen waren werden de ouders in groepjes uitgenodigd om eens te genieten van het echte Sonos geluid met de nieuwe Sonos Beam. Je kent het merk Sonos vast wel; Sonos is het toonaangevende multi-room smart home sound system. Er stond een mooie soundbar aangesloten op de tv en na een korte introductie mocht het geluid voor zichzelf spreken. Mooi geluid hoor! Het mooie van dit apparaat is dat het alles afspeelt; muziek, tv, film en meer. Hij maakt ook automatische verbinding met je tv en afstandsbediening; wat natuurlijk ook ideaal is. Daarbij heeft Sonos nog meer voordelen, zoals dat er connectie wordt gemaakt via de wifi en dus niet via de Bluetooth. Geen vervelende situaties meer dat de speaker afgaat als jij wordt gebeld op jouw telefoon. Daarbij is het ook veel zuiniger in energie, handig voor jouw telefoon of tablet.

De Sonos Beam komt hier dus zeker op het verlanglijstje, samen met de nieuwste games voor de Nintendo Switch! Bedankt voor de leuke middag, Nintendo en Sonos!
Ben jij ook zo benieuwd naar de nieuwe spellen en de mogelijkheden van Sonos?

PS Wij kregen deze leuke uitnodiging door Frederique van Srsck, bedankt! Neem zeker ook eens een kijkje op dit leuke blog van moeder en dochter!