Voor de schaatsliefhebbers onder ons was het natuurlijk een droom afgelopen week. Schaatsen op natuurijs, maar niet zomaar natuurijs. Het ijzelde flink en met flink bedoel ik dan ook dan het hele openbare leven stil lag.

IJzel

Voor de schaatsliefhebbers was dit dus het moment om je ijzers onder te binnen. Gewoon op de straat, dus geen gevaar voor dun of zwak ijs, geen wakken te bekennen. Klinkt goed, toch?! Ook voor ons, met niet een maar zelfs 2 schaatsliefhebbers hier in het gezin. Manlief én dochterlief zijn echte schaatsliefhebbers, dit zou dus een droom zijn dit uitkwam. Maar helaas, voor hun, wonen wij aan de verkeerde kant van Nederland, want in Zuid-Holland was er alleen maar regen. Gelukkig hebben we ook nog de ijsbaan.

IJsbaan

En zo kwam het dat wij afgelopen zondag al naar de ijsbaan zijn geweest, nog voordat het noorden van Nederland ontregeld was door de ijzel. Met zijn viertjes zijn we, gewapend met onze schaatsen, vertrokken naar de ijsbaan in Haarlem. Mijn man, Richard, schaatst daar elke week en aangezien ik er nog nooit geweest was, leek het ons een goed idee om de laatste dag van de vakantie daar eens een kijkje te gaan nemen. Vera en Richard vonden het geweldig en schaatsen gelijk weg. Logisch, zij schaatsen iedere week!

schaatsen

schaatsen3

Even wennen

Rens en ik moesten weer even wennen aan het gladde ijs. Vooral Rens, hij houdt niet van dingen die hij niet gelijk kan en hij houdt al zeker niet van de kou. Maar, we hadden al snel een oefenrekje te pakken waar hij zich aan vast kon houden. En zowaar, hij vond het gewoon leuk. Hij kwam amper vooruit, behalve als een van ons hem duwde, maar dat mocht voor hem de pret niet drukken. Ik kreeg ook de smaak te pakken en ja Richard en Vera hadden de smaak al te pakken. Na een half uurtje werd Rens moe en is hij onder het afdak gaan zitten, met een mobieltje om een spelletje te doen. Wij hebben nog een half uurtje geschaatst en waren te moe. Moe, maar voldaan, want het was leuk!

 

Veilig op de ijsbaan

Hoewel  het erg leuk klinkt, ijsvrij vanwege het slechte weer, ben ik toch ook blij dat we kunnen schaatsen op een ijsbaan. Geen angst om er door heen te zakken en als je het zat ben, trek je je schaatsen uit en loopt zo  naar buiten. Zonder de angst te hebben dat je uitglijdt. Kortom, het was een geslaagd uitje, leuk om te doen met het hele gezin.