Wat is dat toch, jongens en voetbal. Mijn oudste en ook enigste zoon is helemaal wild van voetbal. Hoe dit gekomen is, geen idee. Richard en ik kijken beide geen voetbal, tenzij het Nederlands Elftal mag spelen, dus waar is het mis gegaan?! 🙂

Voetbalmoeder

Ik heb echt geprobeerd om te zorgen dat hij niet op voetbal ging. Ik word niet zo’n voetbalmoeder, riep ik vanaf het moment dat hij geboren werd. Mijn zoon gaat echt niet op voetbal. Maar blijkbaar is het ergens toch fout gegaan, want ik heb nu een zoontje die dus wild is op voetbal, zeg maar gerust een obsessie heeft voor voetbal!
Sinds zijn vierde zit hij al op voetbal. Zijn vriendje vond voetbal al leuk, die zijn vader is er ook gek op, dus leek het ons leuk om ze samen op voetbal te laten gaan. En zo gebeurde het, twee mannetjes gingen voor het eerst naar de voetbal: de groene smurfen. En daar begon het, dit is leuk mama, kreeg ik elke week weer te horen.

De obsessie

En zo begon zijn obsessie, mag ik het een obsessie noemen? Hij kon ook al heel snel een leuk balletje trappen, keek filmpjes op Youtube en rende dan naar buiten om het na te gaan doen. Al snel schoof hij een team op van de Groene smurfen nu naar de F2. Dat betekende 2x in de week trainen en elke zaterdag een wedstrijd. De obsessie werd groter, alle boeken die hij las gingen over voetbal, alle filmpjes de hij keek gingen alleen maar over voetbal, het liefste sliep hij met een bal onder zijn kussen.

Ik had gehoopt en gedacht dat het allemaal wel minder zou worden, na mate hij langer op voetbal zou zitten.  Maar niets is minder waar, met zijn vriendjes is hij ook alleen maar aan het voetballen en de trainingen/wedstrijd is het hoogtepunt van zijn week. De voetbalapp van VVZ kent hij feilloos uit zijn hoofd, inclusief alle standen en wie op welke plaats staat in de competitie. Helaas voor Vera en mij is ook Richard nu aangestoken door het voetbalvirus en dus zitten we regelmatig op zondag te kijken naar… juist voetbal.

Oh en het mooie is, zijn vriendje met wie hij op voetbal ging, die zit er al niet meer op. Die vond het toch niet leuk genoeg…. 😉

Hoe zit dat bij jullie, met jongens en voetbal?