Ja ja, sinds een week is het zover. Wij hebben een puppy! Een mooie chocolade bruine labrador pup van nu 10 weekjes met de naam Choco!

Wel of geen hond

De kinderen wilden al langer een hondje, maar dat vonden wij best een hele verantwoording die weer bij ons terecht komt. Manlief en ik hebben er weken over gedubd, gaan we het wel doen of gaan we het niet doen. Nadat manlief op internet een nest zag met chocolade bruine labrador puppy’s zijn we toch gaan kijken. En we waren verkocht!

 

Blij

We hadden het de kinderen niet verteld dat we gingen kijken, dus het was een hele grote verrassing voor ze. De grootste verrassing in hun leven tot nu toe 😉 Dolblij waren ze, maar vonden het ook spannend. Eenmaal aangekomen zagen we 4 puppy’s, 3 vrouwtjes en een mannetje. We hadden besloten dat we voor een vrouwtje zouden gaan, die zijn iets vriendelijker van karakter. We hebben een poosje geknuffeld en uiteindelijk een keus gemaakt. Zij was het rustigst en het meest ontspannen van allemaal.

puppy2

Opvoeden

Choco is nu een weekje bij ons en eerlijk gezegd heb ik mij er een beetje in vergist hoeveel werk een puppy is. Ze is nog niet zindelijk (zijn we hard mee bezig) en slapen  is ook nog een dingetje. ‘s Nachts dan! Overdag gaat dat best goed, al probeer ik haar zoveel mogelijk wakker te houden in de avond. Maar poeh hee, blijkbaar ben ik als moeder heel erg verwend met mijn kinderen toen die nog baby waren. Geen gebroken nachten, zindelijk worden was een makkie en luisteren deden ze toen nog wel. Toch is het ook heel erg genieten en wow, wat een beweging krijg ik per dag zeg (ongeveer 20 min per uur). Ze is lief, blij en nog heel speels.

Wennen

De kinderen moeten nog wel erg wennen, vooral Rens voelt zich nu niet zo op zijn gemak thuis. Dat vind ik wel heel erg jammer, maar we hopen echt dat Choco een maatje voor hem gaat worden en dat hij beter in zijn vel gaat zitten. Vera vind het wel heel erg leuk, wennen is voor haar nooit echt een probleem geweest en ze is nu al dol op Choco!

Hebben jullie ook een hond of ander huisdier en wat vinden jullie kinderen daar van?