Mijn dochter is er al maanden mee bezig, haar partijtje. Mijn zoontje die hoor je er totaal niet over. Zelf vind ik kinderfeestjes echt een verschrikking. Dagen van tevoren heb ik al buikpijn en als het partijtje dan eindelijk afgelopen is, heb ik knallende hoofdpijn. Ik ben echt wel gek op kinderen, maar meer dan twee kan ik gewoon weg niet meer aan. Het liefst zou ik het ook gewoon overslaan en mijn kinderen een extra cadeautje geven, maar dat kan blijkbaar niet. Je hoort er als kind ook niet bij als je geen partijtje geeft.

Wel of geen partijtje

Mijn zoon was afgelopen november jarig en heeft nog steeds zijn partijtje niet gevierd. Hij houdt niet van grote en drukke groepen en zijn partijtje van het jaar daarvoor was daarom ook niet helemaal een succes. Dit jaar hoorde ik hem er niet over en eerlijk gezegd ben ik er ook niet over begonnen. Ik vind het namelijk echt een verschrikking. Al die drukke kinderen die slecht luisteren en net even anders willen dan dat ik het bedacht heb. Of je bent er eentje kwijt, ze krijgen ruzie en willen naar huis of ze vinden het gewoon niet leuk wat je bedacht heb. Dan krijg je ook nog het gedoe, welke kinderen mogen er wel komen en hoeveel mogen ze kiezen. Ik vind het wel fijn als het een even aantal is, dan krijg je niet zo gauw gedoe met groepjes vormen enzo.

Thuis

Het eerste partijtje van mijn dochter heb ik, nog heel erg leuk dacht ik, thuis gevierd. Dochterlief was ziek op de dag zelf, waarschijnlijk ook van de spanning. En ik, ik had dus flinke buikpijn. Uiteindelijk viel het best mee, maar nooit meer thuis. De troep die ze maken, dan ben je het dus al zat en kan je daarna ook nog heel je huis gaan poetsen om alle sporen uit te wissen. Dat doen we dus niet meer, voortaan gaan we ergens heen.

Verzinnen

Het lastigste vind ik nog altijd, wat gaan we nu weer doen. Het lijkt wel of het steeds duurder, groter en gekker moet. Wat ik al zei, ik wil het gewoon niet meer thuis. Maar dat is meer omdat mijn huis afgebroken werd en daar kan deze moeder niet zo goed tegen. Wat we in de afgelopen jaren gedaan hebben: paardenmelkerij, bios en Mac Donalds, Monkey Town, een slaapfeestje en een keer Kindereiland. Dit jaar wil mijn dochter heel graag high-teaën. En dan niet thuis, maar in een echt restaurant. Dus daar gaan we dan maar een naar kijken. Kinderfeestje voor jongens; mijn zoon kon niks bedenken en wist ook echt niet wil hij wilde uitnodigingen, dus hebben we bedacht dat hij dan met zijn papa naar een echte voetbalwedstrijd mag. In plaats van een partijtje. Zoon blij en mama ook, want dat scheelt er weer een dit jaar.

Wat vinden jullie van partijtjes? Leuk of slaan jullie dit ook het liefste over?