Afgelopen donderdag was het zover; naar de tandarts in corona tijd. Op zich heb ik nooit zo’n hekel aan de tandarts, maar met de jongste is het meestal wel een uitdaging. In deze coronatijd naar de tandarts vond ik dan wel weer spannend; ik vertel je graag hoe het bij ons ging.

Aantal keren verzet

De afspraak was al een aantal keren verzet, eerst omdat het niet mocht en later omdat wij het nog niet zagen zitten. De afspraak zou 2 dagen de ‘heropening’ van de tandartsen zijn en het voelde nog gewoon niet goed. En dat vind ik in deze tijd ook een hele belangrijke graadmeter, toch?

De afspraken

Van te voren kregen wij duidelijk gemaild wat de nieuwe maatregelen zijn. Eigenlijk is het allemaal niets nieuws meer. Maar toch onbekend. Komt niet als je ziek bent of klachten hebt. Of als je pas corona hebt gehad. Andere regels: het toilet is gesloten en bij binnenkomst handen desinfecteren. Ook logisch. Kom niet te vroeg en bij aankomst moesten wij de praktijk appen of bellen, dat je er bent, dus dat hebben wij ook netjes gedaan.

Buiten wachten

In de email stond “Wij verlenen slechts aan één persoon (met eventueel een begeleider) toegang tot een behandelkamer, de rest van bijvoorbeeld een gezin dient buiten te wachten.” Het zal wel aan mij gelegen hebben, maar ik dacht hierbij dat ‘buiten’ de wachtkamer was. Normaal gaan we met het gehele gezin de behandelkamer in, maar ik dacht dat de rest dus in de wachtkamer zou mogen zitten. Niet dus. We stuurden een berichtje dat we er waren en eerst krijgen wij een berichtje met nog een keer de gebruikelijke vragen. Na het antwoorden hierop (uiteraard alles met NEE), krijgen wij een berichtje terug. “Er mogen 2 personen verder komen. ” Dat voelde dan wel weer heel onpersoonlijk aan.

In de praktijk

De rest werd dus inderdaad geacht om een half uur in de auto te blijven wachten. Ben ik even blij dat wij niet met de fiets waren! Het regende namelijk ook nog eens. Maar goed, na het half uur mochten ook wij naar binnen; uiteraard afgewisseld door de eerste ploeg. Nadat we de tandarts geen hand gaven, kregen wij een bekertje met 1% waterstofperoxide om onze mond mee te spoelen. Dat klonk wel heftig haha, maar was allemaal prima. En de rest van de behandeling? Ook precies hetzelfde als normaal. Het was dus wel even wennen, maar het ging prima!