Wij zijn gek op stedenreizen en leuk; onze tiener heeft de smaak ook te pakken! Daarom wilden wij een stedenreis met hem maken, tijdens deze zomervakantie. Wij vertellen je er graag meer over!

Welke stedenreis

Londen was eigenlijk niet onze eerste keus; eigenlijk wilden wij met het vliegtuig naar Barcelona of Rome. Maar gezien alle verhalen van vertragingen met het vliegtuig, besloten wij dat we dit jaar niet wilde vliegen. Wij kozen daarom voor een treinreis. Parijs zou ook een goede optie zijn, maar daar waren wij deze vakantie al geweest. In Londen zijn wij al vaker geweest, maar dit was toch alweer 6 jaar geleden. Daarbij is Londen gewoon een geweldige stad; dus de keuze was eigenlijk snel gemaakt!

Met de trein naar Londen

De eerste stap was het boeken van onze treinreis. Ik heb online naar wat opties gekeken en kwam eigenlijk al snel bij NS International uit. Let goed op wanneer je boekt; hoe eerder des te beter. Ik had een reis ‘uitgekozen’, maar wilde er toch nog even over nadenken en overleggen. Een weekje later boekte ik alsnog en toen was het bijna €75,– pp duurder! Zonde! Maar goed, het was niet anders; een les voor de volgende keer.
Het boeken ging verder erg makkelijk; we kozen voor de eerste reis op de dag, zodat we rond 10.00u in Londen aan zouden komen.

Het hotel in Londen

Na de reis komt stap 2; het hotel in Londen. Wat voor ons even opletten was, is dat we met zn 3en op een kamer wilden. Keuze genoeg in Londen natuurlijk; maar deze wens maakte het wel een stuk beperkte. Soms heb je dat je wel met 3 personen op een kamer kan, maar dat er dan bijvoorbeeld een kinderbedje aanwezig is voor de derde persoon. Niet handig met onze puber van 13 jaar!
Een andere wens, of eigenlijk eis, was airco op de kamer! In 2016 zijn we ook met die jongens naar Londen geweest en toen zaten wij in een hotel zonder airco. En het was toen 30 graden in de stad. Man man, wat hebben wij het heet gehad op de hotelkamer. Geen succes en zeker iets om rekening mee te houden.
Het hotel wat wij uiteindelijk hebben gekozen is het DoubleTree by Hilton London Angel Kings Cross >> bekijk het hotel hier!

Activiteiten met onze tiener in Londen

Ja, en wat doe je dan als je in Londen bent met je tienerzoon? Wij hadden de pech dat het 35 graden was, jeetje, veel te warm voor een stedenreis! Maar goed, het stond al geboekt. We hadden ook maar 3 dagen de tijd (inclusief de aankomst + vertrekdag), dus geen tijd te verliezen. Dit hebben wij gedaan.
  • Hop On Hop Off Bus
  • O2 Arena en winkelcentrum
  • Kabelbaan
  • Buckingham Palace, wisseling van de wacht
  • Hard Rock Cafe
  • M&M winkel
  • Tower Bridge
  • Londen Bridge
  • Big Ben en omgeving

Kijk hier eens voor kaartjes bij Tourtickets.

 

Ook leuk; Traveldeal