Goh, de wereld is wel veranderd sinds What’s app, vind je niet? Soms positief, maar zeker niet altijd. Sinds kort ben ik lid van onze buurt app, hebben jullie deze ook? En belangrijker, laat jij je bang maken door de buurt app?

De buurt app

Waarschijnlijk zijn er verschillende manieren waarop je een buurt app kunt hebben, bijvoorbeeld gewoon met mensen die je kent onderling. Ik ben lid van de buurt app van mijn wijk, die door een aantal vrijwilligers wordt beheerd, mensen die ik overigens niet ken. Ik heb ook geen idee wie er in de app zitten en je kunt ook niet zelfs iets sturen of antwoorden in deze app. Op zich ideaal. De berichtjes zijn erg divers; over een auto die in de wijk is gestolen tot een jongetje dat kwijt was bij de Avondvierdaagse. Op zich prima berichtjes, fijn ook dat je zo snel iedereen op de hoogte kunt stellen![egg id=”2″]

Alles willen weten

Aan de andere kant hoef ik misschien niet alles te weten wat er in mijn wijk zich afspeelt. Blijkbaar wordt er vaker in auto’s ingebroken als dat ik dacht en worden er dus ook echt auto’s gestolen. Niet dagelijks hoor haha, maar pas was er dus 3x op een rij ingebroken. Ja…. dan denk ik daar toch wel even over na en ik kan mij voorstellen dat je daar een beetje bang van wordt.

Bangmakerij

De laatste tijd zitten er ook soms berichtjes bij dat ik denk, echt? Zoals deze; “Zojuist een verdacht persoon gezien in de poort aan xxx. Hij is op een fiets gestapt richting xxx. Bel 112 als je hem ziet.’ Ja, dus? Wat deed deze persoon dan dat het zo verdacht was?  Misschien wilde hij stiekem zn vriendinnetje gedag zeggen of was er iets anders? Op basis van deze informatie ga ik toch niet zomaar 112 bellen? Een beetje sociale controle kan geen kwaad, maar zelf vind ik dat we soms een beetje doorslaan. Ik laat mij in ieder geval niet gek maken!

Wat vind jij? Ben jij lid van een buurt app en hoe ga jij hier mee om?