De meeste vrouwen die zwanger willen worden, zullen de zwangerschapstest samen met hun man doen. Bij ons liep dat een beetje anders. Wil je weten hoe dat ging, lees verder!

Stoppen met de pil

In december 2005 waren mijn man en ik het er over eens dat het wel tijd voor  ons was om een gezinnetje te gaan beginnen. Mijn pil strip was op in december 2005 en het leek ons het beste om er dan maar helemaal mee te stoppen. Spannend, we gingen er dus echt voor en hopelijk zou ik snel zwanger zijn. Ik kon niet wachten!

Half jaar later

Pfff, wat viel het tegen zeg dat ik niet gelijk zwanger was. Ik wist wel dat je lichaam de tijd nodig had om bij te komen na jarenlang de pil te hebben geslikt. Maar ja, mijn verstand wist dat dan wel, mijn gevoel was het daar niet mee eens. Tot een half jaar nadat ik gestopt was. Mijn cyclus was nogal stipt en toen ik die woensdag niet ongesteld werd, werd de spanning wel heel erg groot. Ik had nog een test liggen en hoewel erop stond dat die pas een dag nadat je ongesteld zou moeten worden, pas kon doen, kon ik niet wachten. En helaas, negatief! Wat was ik teleurgesteld.

Werken

De dagen daarna gebeurde er ook niks, maar op de een of andere manier durfde ik geen test meer te doen. Tot het zaterdag was en ik moest werken. Ik had een tussendienst, dat betekende dat ik moest werken van 9.30 tot 18.00 uur. Ik was nog maar net begonnen met mijn dienst toen ik niet lekker werd. Op dat moment was ik al 10 x in een half uur tijd naar het toilet geweest en dat deed behoorlijk pijn. Ik liep  helemaal krom door de pijn en mijn collega vroeg of het wel ging. Niet dus, en zei stelde voor om mijn urine te testen op een blaasontsteking. Daar leken de symptomen op. Maar nee, urine was schoon. Uiteindelijk maar de HAP gebeld en deze vroeg aan mij of er een mogelijkheid was dat ik zwanger was. Ik was toen al 3 dagen overtijd en zei: ja! Al die tijd stond mijn collega erbij. De assistente van de HAP arts vertelde mij dat ik dan eerst maar test moest gaan doen, anders kon ik geen antibiotica krijgen.

Testen

Zo gezegd, zo gedaan. Samen met mijn collega op pad om een zwangerschapstest te gaan kopen. Eenmaal weer op mijn werk heb ik mij opgesloten op de wc en heb de test dus in mijn eentje daar gedaan. En tot mijn grote verrassing zag ik een heel licht plusje staan. Jaaaaa, ik ben zwanger! Ik kon het niet geloven. Op aandringen van mijn collega heb ik daarna mijn man gebeld, die ook aan het werk was. Ben je alleen, vroeg ik? En zit je, vroeg ik? Hoezo, vroeg hij, gaat alles wel goed? Ik ben zwanger, riep ik door de telefoon. Nou, ik kan je vertellen dat hij het eerst niet geloofde.

De pijn die ik gevoeld dat was waarschijnlijk innestelingspijn, wat gelukkig met behulp van een paracetamol snel over was. Later hebben we nog wel een test samen gedaan, maar het moment waarop ik het ontdekte was ik toch echt alleen op de wc op mijn werk.

Hoe kwam jij er achter dat je zwanger bent?