Helpen in het huishouden; ik las pas ergens dat dit heel goed is voor kinderen. Logisch toch, zo leer je ze verantwoordelijkheid en alvast wennen aan het echte leven. Doen jouw kinderen klusjes in huis?

Klusjes in huis

Om eerlijk te zijn proberen wij hier al een tijdje om de kinderen klusjes in huis te laten doen. Op zich zijn ze best zelfstandig hoor, denk ik dan haha. Ze maken allebei ‘s morgens zelf hun ontbijt en helpen regelmatig met koken. Alec vind het ook echt leuk om te koken, hij kan dus zelf een warme maaltijd maken zonder mijn hulp. Best knap voor een jochie van net 10, toch? Ryan helpt graag met andere klusjes, maar het is wel allemaal vrijblijvend. En dus vooral wanneer het hen uitkomt.

Vaste klusjes

Maar daar ben ik klaar mee; ze moeten echt aan de klus haha. Sinds een maandje moeten ze om de beurt een hele week de afwasmachine leeghalen. Dat is wel even wennen hoor, voor beide partijen! Zij lopen te klagen dat ze het moeten doen, met als gevolg dat het nog wel eens blijft staan. En dan moeten wij opletten dat we het niet zelf doen, want dat is natuurlijk niet de bedoeling. Zelf moesten wij trouwens ook altijd een klusje doen in het huishouden; afwassen of afdrogen. Was ook niet mijn favoriete bezigheid 😉

Meer klusjes

Als dit klusje een beetje in het ritme zit, dan krijgen ze nog een klusje. Zo hebben ze om de week een ander vast klusje. Bijvoorbeeld de woonkamer stofzuigen, tafel dekken of de handdoeken opvouwen. En als ze nog wat ouder zijn, dan komt daar vast nog wel een klus of twee bij haha.

Hoe doen jullie dat thuis? Hebben de kinderen een klusje en zo ja, welk klusje?