Jeetje, het is alweer een jaar geleden dat ik vertelde over de voortanden van Alec, of eigenlijk het ontbreken hiervan. Maar goed nieuws; er is er eentje door!! Zal ik nog even vertellen hoe het zit?

Twee tanden eruit

Toen Alec twee jaar was is hij gevallen, heel hard met zijn tanden op de tafel. Het gevolg; zijn twee voortanden moesten eruit getrokken worden. Lees hier de lange versie, maar wat een ellende! Het moment dat ze er uit gingen was niet prettig (wat heeft hij gegild!!), maar toen hij een jaar of 4,5 was bleek dat er meer problemen waren. Hij had een overbeet, sliste een beetje en hij had zijn tong gewoon niet goed onder controle. Daarom kreeg hij logopedie; geen pretje voor zo’n jochie.

Wisselen

Toen hij een jaar of 6 was ging hij eindelijk ‘echt’ wisselen; zijn ondertanden! Dat is nu ruim een jaar geleden, maar eigenlijk zijn ze nog steeds niet echt goed door. Een maand of twee geleden waren we voor controle bij de tandarts, toen ik aangaf dat ik mij toch wel zorgen maar. Ten eerste omdat zijn boven tanden nog steeds niet door zijn, maar ook omdat zijn tanden onder ook niet goed door leken te komen. Ik had de indruk dat zij ook wel een beetje schrok; zijn tong is inmiddels zo sterk en niet op de juiste plek, dat hij alle tanden tegen houdt! Dus boven én onder!

Hij is door

We werden dus met spoed doorverwezen naar logopedie, want hier moesten wij weer heel hard aan gaan werken. En dat terwijl wij vorig jaar waren ‘ontslagen’ met de mededeling “kom maar terug als alle tanden weer terug zijn!”. Dus…..
Maar de tandarts had ook goed nieuws; ze voelde dat er één tand boven bijna doorkwam! En ja hoor, twee weekjes laten zagen we een klein puntje en inmiddels is hij helemaal door! Een klein stukje nog maar hoor, maar jippie, wat fijn! Nu die andere nog 🙂

PS Wat ben ik blij met het stukje tand hihi, maar helaas heb ik geen foto ervan. Ik heb geen toestemming gekregen van de eigenaar van de tand 🙂