Zoals iedereen heb ik ook wel een aantal grote miskopen in ons huis. En dan heb ik het niet over die dure laarzen die je nooit draagt, maar echt spullen in je interieur. Ik geef je mijn top 3!

1 Onze bank

Met stip op nummer 1; onze bank. We hebben onze bank zo’n 4 jaar geleden gekocht bij Profijt Meubel en wat een miskoop! Waarom?

  1. Wij hebben twee stoelen en een tweezitter. Sowieso zal ik nooit iemand aanrader om een tweezitter te kopen (koop in ieder geval een 2,5 zitter!), want het zit gewoon te krap. Vooral als je naast iemand zit die je niet zo goed kent. Daarbij zijn de twee stoelen samen ‘groter’ als de tweezitter; gewoon niet handig!
  2. De bank is antreciet, maar al binnen een jaar was hij heel erg verkleurd! Echt verkleurd, het is gewoon niet mooi meer. We hebben geklaagd van Profijt, maar dat valt niet onder de garantie.
  3. Bij aankoop hebben wij gekozen voor een speciale coating, maar toch zit de bank onder de vlekken. Logisch met twee kleine kinderen, maar die coating is toch niet voor niets?? Valt ook niet onder de garantie.

Al met al baal ik echt vreselijk; maar Leo wil pas een nieuwe bank kopen als Ryan wat groter (lees netter) is. En daar heeft hij wel weer gelijk in… Op de foto zie je hoe erg de bank verkleurd is…! Ryan is natuurlijk geen miskoop 😉

2 De inbouwaparatuur van de keuken

Zo’n 7 jaar geleden hebben wij een nieuwe keuken gekocht, met nieuwe inbouwaparatuur. En in deze 7 jaar hebben wij inmiddels al een nieuwe koelkast en afwasmachine moeten kopen, dit was binnen 5 jaar. Misschien ligt het aan mij, maar een koelkast en afwasmachine moeten toch wel langer als 5 jaar mee gaan? Verder hebben wij een combi magnetron, die eigenlijk altijd al kuren heeft gehad. Soms doet hij het ineens niet, die keer erna is er weer niets aan de hand. Of hij stopt er halverwege mee, handig als je pizza aan het bakken bent. Ik zou daarom graag een nieuwe oven willen, maar die dingen zijn nog best duur! Als laatste baal ik van onze vriezer, want ik vind hem gewoon te klein. Misschien een inschattingsfoutje, maar ja, ik koop niet ieder jaar een nieuwe vriezer. Onze vorige vriezer was in ieder geval groter en dat mis ik soms nog best!

3 De schuifpui

Misschien de onze schuifpui niet echt een miskoop te noemen; we kregen hem natuurlijk gewoon bij het huis. Maar het is een rotding! Sowieso zitten er bruine vlekjes op, een afscheidscadeautje van de vorige bewoners. We weten niet precies wat het is, maar het zit in het glas en we krijgen het er echt niet uit! Daarbij gaat de schuifpui gewoon heel stroef en zwaar open. Eerst dachten wij dat dat zo hoorde, maar als we de schuifpui van de buren open maken dan gaat dit echt 1.000x soepeler! We hebben er wel eens iemand naar laten kijken, maar het zit in de lagers (ofzo) en het is niet te maken. Dat zou dus een nieuwe schuifpui worden en euh… dat geld hebben we ook niet gewoon even liggen.

Niet kapot te krijgen

Onze tv is trouwens niet kapot te krijgen, terwijl ik best een nieuwe tv zou willen haha. Sommige dingen zijn ook niet eerlijk verdeeld met electronica 😀

Heb jij ook spijt van sommige aankopen in jullie huis?