Knutselen, uitvinden en gekke weetjes; mijn kinderen zijn er gek op! Daarom gingen wij al eerder naar Generation Discover… en nu was dan eindelijk het festival in Den Haag. Weer met Dylan Haegens, maar met nog zoveel meer. Wij gingen er heen en vertellen je graag hoe het was!

Zoveel te doen

Per auto gingen we op weg naar Den Haag; waar het bij het Maliveld heel makkelijk parkeren was. Aangekomen kon je goed zien dat er veel mensen, en vooral kinderen, een kijkje wilde nemen bij het festival, het was lekker druk. We werden door de organisatie naar een ontvangstkamer geleid, dus we liepen snel over het terrein. Dat vonden de jongens wel balen, ze wilden gelijk overal een kijkje nemen hihi. Maar goed, eerst zouden we ontvangen worden door Anne en Dylan. En dat was stiekem ook wel heel erg leuk!

Hackers

Na het ontvangst gingen we met de hele groep naar een hackers dome, om het zo maar even te noemen. Ik zal geen spoilers weggeven, maar ik denk dat ik het het beste kan omschrijven als een interactieve voorstelling waarbij je een hacker tegen moet houden. Heel leerzaam; voor jong en oud trouwens. Want we weten allemaal wel dat er veel gevaren zijn, maar ik vind het vooral best lastig om kinderen hier attent op te maken! Dit onderdeel was trouwens voor kinderen vanaf 8… en mijn zoontje van 6 vond het inderdaad best spannend. Maar achteraf vond hij het heel gaaf!

Drones

Hierna gingen wij zelf op stap bij het festival; maar waar te beginnen! Er is zoveel te doen. We waren vlakbij de drones en dat vonden de heren toch wel erg interessant. Ze mochten even met een drone vliegen en ook mochten ze een drone besturen die was gekoppeld aan VR. Vooral de oudste was heel nieuwsgierig en stelde voluit vragen aan de mensen die erbij waren. Ook gingen we nog even aan de slag met een zoutwaterauto. Eerst mocht je die bouwen, waarna je een race kon doen op een grote baan. Heel gaaf! Verder hebben we nog wat poffertjes gegeten op het terrein; die konden wij niet weerstaan!

Zoveel te doen

Helaas moesten wij daarna alweer naar huis, ondanks dat Alec en Ryan helemaal nog niet naar huis wilden! Er was nog zoveel wat wij niet hadden gedaan, zoals dansen op een kinetische dansvloer om erachter te komen wie de meeste energie opwekt, het bouwen van de stad van de toekomst, de inzendingen van de Generation Discover bright ideas challenge bekijken en nog veel meer. Zo jammer, ik heb de heren echt moeten beloven dat we volgend jaar de hele dag gaan!

Bright Ideas challenge

Gisteren was trouwens ook de prijsuitreiking van de Generation Discover bright ideas challenge plaats, waarvan de winnende ideeën in Virtual Reality te bewonderen zijn. Goed te weten; volgend jaar vind de Bright Ideal challenge weer plaats! Kinderen van groep 7 en 8 kunnen hier aan mee doen; die van mij moeten dus nog even wachten. Ken jij wel kinderen uit groep 7 of 8? Meer informatie vind je hier!