Goede herinneringen aan mijn eerste auto. Het was een Peugeot 106 Rallye. Wat was ik gelukkig, eindelijk lekker rond scheuren zonder dat iemand op mij lette.

Van mijn vriendje

Zoals ik net al vertelde was mijn eerste auto een Peugeot 106 rallye, een stoere zwarte. Maar ik zal er eerlijk bij vertellen, deze auto heb ik niet zelf gekocht. Hij was van mijn vriend (nu mijn man) en hij gebruikte hem niet. Dus ja, het logische gevolg was dat ik hem mocht gaan gebruiken. En daar was ik maar wat blij mee. En hij ook, had altijd een BOB bij de hand 🙂 Ook mijn eerste kus (van mijn man) kreeg ik in deze auto. *Zucht* hoe romantisch was dat…

Eerste keer

De allereerste keer dat ik in deze auto reed, had ik nog geen rijbewijs. Richard en ik waren in Denemarken, op familiebezoek, en op een stuk weg waar geen mens rijdt, zei hij tegen mij; Wil jij een stukje rijden? Ik was al wel begonnen met auto rijlessen, dus helemaal onbekend was het niet. Maar het reed wel even heel erg anders dan mijn lesauto.

Groot verschil

Ik heb precies 1 jaar over mijn rijbewijs gedaan, alles haalde ik de tweede keer. Het verschil met mijn rijles auto en een eigen auto was nogal groot. Zo was mijn rijles auto een VW Golf, en toen een van de nieuwste. Ruitenwissers die aangingen als het regende, stuurbekrachtiging en er zullen vast nog wel een paar verschillen geweest zijn. De Peugeot waar ik toen mee mocht gaan rijden had dus geen stuurbekrachtiging. Jeetje, wat heb ik de eerste tijd een spierpijn gehad.

Verkocht

Richard en ik zijn in 2003 gaan samen wonen en niet veel later hebben we besloten om de Peugeot te verkopen. Hij werd toch wat ouder en kreeg wat mankementjes. We konden hem nog voor een goede prijs in ruilen en kochten er een Audi A3 voor terug. Nu rijden we alweer een aantal jaren VW Golf, maar af en toe denk ik nog eens met weemoed terug aan die goede, oude Peugeot!