Anders dan dat je zou verwachten met deze titel, gaat deze blog niet over de film of het boek Fifty shades of grey 😉 maar over iets heel anders grijs!

Erfelijk

Zoals ik al zei, het gaat niet over die beruchte film/boek, maar over mijn haren. Ja, echt waar. Ik heb meerdere dingen geerfd van mijn vader, dit is toch wel een van de mindere leuke dingen. Ik ben grijs. Echt grijs. En mijn vader ken ik niet anders dan met grijze haren. Vanaf zijn 20ste heeft hij ze al, dus ik weet niet beter.

Verf

Nou ben ik niet vanaf mijn 20ste grijs, maar helaas scheelt het niet veel. Ik ben nu 32 jaar (ech waar ;)) en ik denk dat ik al zeker 10 jaar mijn haar echt verf vanwege mijn grijze haren. Deed ik dit eerst regelmatig bij de kapper, doe ik het nu gewoon thuis. Waarom? Ik vind het best wel erg prijzig en het groeit er net zo hard weer uit als dat ik het zelf doe. Kon ik het een aantal jaren geleden nog wel eens een beetje laks zijn met de volgende verfbeurt, nu gaat dat echt niet meer. Mijn haar groeit zo snel, helaas zie je dus zo weer die grijze haren. En echt mooi vind ik dat nog niet op mijn leeftijd :(. Al is het wel een poosje hip geweest, om als jonge meid je haren grijs te verven. Ik snapte dat niet helemaal, eerlijk gezegd.

Slim

Zoals ik al zei, het is erfelijk bij ons en dus hebben mijn broer en zus hier ook last van. Mijn broer heeft dit opgelost door zijn haar heel kort te knippen, waardoor dit minder opvalt en bij mannen is het ook minder erg vind ik. Mijn zus heeft het anders aangepakt. Van haar donkere haar is zij nu af, ze heeft het steeds lichter laten verven waardoor ze nu donkerblond is. En daardoor vallen haar grijze haren dus veel minder op. Ik heb dit ook geprobeerd, maar ik kan niet wennen aan de lichtere haarkleur bij mij en dus blijf ik het stug verven in mijn eigen kleur. Wel hoop ik dat mijn kinderen die genen niet hebben gekregen, zodat zij heel lang kunnen genieten van hun eigen mooie haarkleur.

Hebben jullie ook al grijze haren of zijn jullie nog gezegend met een hele mooie grijsloze haardos?