Afgelopen donderdag was het eindelijk zover; Nederland ‘kreeg’ eindelijk Disney+! Disneyflix zoals mijn jongste het noemt hihi. Ik had hem al verteld dat het er aan zat te komen en sindsdien kunnen wij hier in huis niet wachten! Extra speciaal is het natuurlijk wel dat wij in Nederland het als eerste mogen testen, niet? Ik heb gelijk een account voor een jaar genomen, want ja, ik heb er vertrouwen in!

Gratis tot 12 november

Op dit moment hoef je trouwens nog niet te betalen voor Disney+, tot 12 november is het gratis. Dus als je je nu aanmeld, dan gaat het abonnement pas 12 november is. Scheelt toch weer even twee maanden kosten, niet? Je kunt je dus zonder risico even aanmelden en kijken; al zo het nieuwe materiaal pas vanaf 12 november beschikbaar zijn. Dat dan wel.

Klassiekers en vervolg

Na het downloaden was het een feest van herkenning van de films die er op staan! Natuurlijk vind je de Disney klassiekers; zoals Belle en het Beest, de Kleine Zeemeermin en onze persoonlijke favoriete Rapunzul en Aladdin! Ook veel vervolgfilms van de klassiekers staan er op; zoals de Wraak van Jafar, Pocahontas 2 en Cinderella II. Leuk als je deze vervolgfilms nog nooit hebt gezien! En het filmpje Steamboat Willy, jaja, waar ook die LEGO set van uit is!Ben je benieuwd welke film wij als eerste keken? Wij hoopten dat de nieuwe versie van Aladdin 2019 al online zou staan, maar helaas haha. Wat keken wij dan wel?

Wat kijk jij als eerste

Maar wat dan wel? De films van Descendants! Dit is een Disney Channel film waar wij al eerder over hebben gehoord, maar die in Nederland bij niet te krijgen is. Of niet Nederlands gesproken/ ondertiteld in ieder geval en dat is toch wel handig met die jongens. Het verhaal gaat over de vier kinderen van vier slechteriken uit het Disney-universum, de zoon van Jafar, de zoon van Cruella, de dochter van Malificent en de dochter van de Boze Koningin. De kinderen krijgen dankzij prins Ben een tweede kans in Auradon. De slechteriken vertellen hun kinderen dat dit het moment is om de macht te grijpen en de magie weer mogelijk te maken op het dwaaleiland waar ze gevangen zitten. Vervolgens proberen ze die opdracht uit te voeren, maar hoe meer ze in Auradon zijn, hoe meer ze twijfelen of wat ze doen echt is wat ze willen. Bij de kijkerwijzer stond vanaf 12, maar persoonlijk denk ik eerder dat het vanaf 9 jaar zou moeten zijn. Wij hebben genoten van de eerste film en morgen staat de tweede film op de planning. Er is trouwens ook nog een derde film, maar die is nog niet zo lang geleden uitgebracht, die volgt vast later nog.

Nog meer op de planning

Wat er nog meer op de planning staat? Qua huidige content werd ik heel blij dat ik Sister Act tegen kwam! Die film was een van de eerste films die ik alleen in de bioscoop keek met een vriendin samen; lang lang lang geleden haha. En de live action versie van Beauty & the Beast en Cinderella; heerlijk! En ik denk dat ik de jongens eens laat kennis maken met Hannah Montana, de oude Ducktales en de films High School Musical en Camp Rock. Weer eens iets anders dan Spongebob 😉

Wat ik er van vind

Ja, natuurlijk kan ik niet wachten tot ook de nieuwe content online staat; maar hier ben ik al blij mee! Nee, ik zeg Netflix niet op, maar die Disneyfilms zijn onweerstaanbaar. Big Hero 6, Incredibles 2 en alle Marvel films. Wij komen de komende tijd wel door!

Ben jij al lid van Disney+? Wat is jouw favoriete serie, films of genre? Oh en op mijn tv kan ik de app helaas nog niet vinden, maar via Chromecast streamt het heerlijk op mijn tv!!