Misschien is het je al eens opgevallen; wij zijn fan van Disney. Behoorlijke fan van Disney! Dus als er een nieuwe show van Disney on Ice is, dan moeten wij er als eerste bij zijn! En dat waren wij ook, gisteren, bij de Jaarbeurs in Utrecht! Wij vertellen je graag wat wij er van vinden!

We gaan op pad

We zijn gezellig met zn vieren op stap geweest; een leuk uitje in de kerstvakantie. Alec (5,5 jaar) was al een keer eerder geweest toen hij 2,5 was en vond het toen echt geweldig! Nu mocht Ryan (3,5 jaar) ook mee. Papa Leo gaat verplicht mee en ik vind het bij voorbaat al geweldig! Alec heeft het er de hele week al over, Ryan heeft het wat minder door, wat logisch is. De voorstelling begint om 19.00u, niet echt een handige tijd misschien met de kids. Maar als ze er zijn, reken maar dat ze wakker blijven! We gaan op tijd rijden, in de hoop dat ze onderweg nog even slapen. En yes, dat doen ze ook! De deuren bij de Jaarbeurs gaan om 18.00u open en wij zijn er rond 18.15u. En we zijn niet de eerste!

IMG_76601

Helemaal in stijl

Het is al lekker druk, al zijn er nog geen lange rijen. Eerst maken we even een rondje langs de kraampjes, want die zijn er genoeg! Wel vaak met dezelfde spulletjes, maar dat maakt voor de kids niets uit. Ze mogen een ding uitkiezen en kiezen allebei voor een zak met suikerspin, met een petje van Olaf. Vind ik stiekem een leuke leuke keus! Er zijn ook kraampjes waar je op de foto kunt, waardoor het lijkt alsof je echt in een scene van een Disneyfilm bent. En er staan 2 ‘doeken’ waar je ook op de foto kunt; eentje met Mickey Mouse en eentje met de Disney prinsessen! Die is duidelijk favoriet; maar wij gaan lekker met Mickey op de foto!
Vijf minuten voordat de show begint wordt dit omgeroepen en de show begint precies op tijd. Heerlijk! We hebben mooie plekken en kunnen alles goed zien! Ik miste alleen wel stoelverhogers; die waren nog wel handig geweest voor de kids. Ryan zit lekker bij mij op schoot; dan ziet hij het beter en je ziet dat hij het nog best spannend vind.

IMG_7661

De Kleine Zeemeermin en Rapunzel

De nieuwe show van Disney on Ice heet Magical Ice Festival, en magisch is het zeker! Als eerste komen Mickey, Minnie, Goofy en Donald op het ijs; en je ziet gelijk die stalende lach van de kids. Heerlijk! Goed te weten; de verhalen zijn gewoon in het Nederlands en met de stemmen uit de film. Dat maakt het echt herkenbaar, vooral voor de kleintjes.
Voor de pauze zien we een verkorte versie van “De Kleine Zeemeermin” en “Rapunzel”, films waar we allemaal gek op zijn! De show wordt afgewisseld met grappige acts van bijvoorbeeld Sebastiaan en Botje, en acts waarbij heel mooi en sierlijk wordt geschaatst door de prinsen en prinsessen. Daarbij zijn er hele mooie special effects, zoals wanneer Ariel haar mensenbenen krijgt! Alle verhalen zijn we iets aangepast, anders kunnen ze nooit het hele verhaal binnen 20 minuten vertellen. Maar dit is absoluut niet storend; de hoofdlijnen komen zeker overeen. Zo zien we bij De Kleine Zeemeermin ook de hek Ursula, wat Ryan toch wel even spannend vind! En bij Rapunzel zingen de dieven uit het verhaal over hun mooiste droom!

IMG_7667

Belle & het Beest en Frozen

Tussen de verhalen door zien we Mickey en zijn vrienden kort, om de volgende act aan te kondigen. Leuk, want die blijven toch echt een boegbeeld! Ook worden het verhaal van Belle & het Beest en Frozen verteld. Mevrouw Tuit en de kleine Barsje schaatsen ook vrolijk mee, samen met Lumiere en Pendule natuurlijk! Aan het eind wordt het Beest natuurlijk de prins; wat ook weer met hele mooie special effects gebeurd!
Daarna komt toch eindelijk Anna het ijs op, want het is duidelijk; Frozen is het parade paardje van de avond! Als zij aan komt schaatsen, dan hoor je gelijk heel veel geroezemoes; Frozen komt eindelijk. Het is ook duidelijk dat Olaf de harten van iedereen gestolen heeft; ook die van mijn zoontjes! Hij schaatst en danst op het grappige nummer ‘Zomer’, zo leuk! Zijn hoofd valt ook nog even van de rest van zijn lichaam af, zie het filmpje hieronder. Knap hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen!
Het is lastig om uit te leggen hoe mooi de special effects bij Frozen waren; zo begint het te sneeuwen als Elsa alles heeft bevroren en ook hoe Anna bevriest. En ook een grote verrassing; rendier Sven schaatst ook nog even het ijs op! Heel knap; want daar moeten 2 mensen in dat pak zitten en die achterste kan toch weinig zijn lijkt mij zo. Overigens was dat bij Rapunzel ook; daar schaatste Maximus het ijs op. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen; zulke mooie special effects!

The End

Nadat Anna en Elsa herenigd zijn is het ook tijd voor het einde van het Magical Ice Festival… Alle Disney hoofdrolspelers komen nog een keertje langs in een spetterende finale. Alec en Ryan hebben genoten! Ryan vond het af en toe wel wat spannend en deed mijn handen dan voor zijn ogen. Lief 🙂 Alec is wat meer gewend en zat gewoon echt te genieten! Leo en ik trouwens ook!
Als de voorstelling afgelopen is, ja, dan moet iedereen naar buiten toe en dan is het best druk. Gewoon meegaan met de menigte; dan ben je het snelste weer buiten! Wij hadden van te voren geen uitrijkaart gekocht; grote fout! Er stonden namelijk grote rijden bij de parkeerautomaat; dat was wel even jammer! Ik ben met de kids alvast naar de auto gelopen en hebben daar nog even naar de Frozen liedjes geluisterd en gezongen. Wat ze het leukste vonden?! Olaf en het liedje ‘Laat het los’. Helemaal mee eens! Disney on Ice is een kado’tje om heen te gaan!

Disney On Ice presents Magical Ice Festival is van 23 t/m 31 december te beleven in Jaarbeurs Utrecht en Amsterdam RAI. Kijk voor meer informatie over de show en ticketverkoop op www.disneyonice.nl

P.S. Dit verslag over Disney on Ice verscheen eerder op eenkadovoor.nl

FROZEN-ELSA-1024x819