Het lijkt misschien nog wat ver weg, maar voor je het weet is het alweer November. De maand waar in Sinterklaas aankomt in Nederland, maar voor mij ook de maand waarin ik vier dat ik weer een jaartje ouder en wijzer mag worden. Ik niet alleen, ook mijn moeder, neefje en nichtje zijn in november jarig. En dan heb ik het alleen nog maar over mijn familie, want op mijn verjaardagskalender staan ook nog een aantal verjaardagen van vrienden. En last but not least blijken ook twee van mijn nieuwste collega’s het levenslicht in de maand november gezien te hebben.

Kinderlijke enthousiasme

Een drukke maand dus november. Zelf ben ik 8 november jarig en dus vrij vroeg in het begin van de maand jarig. Nog vóór de rest van de familie en daar plaag ik ze graag over. Mijn kleine neefje roept regelmatig dat hij bijna jarig is  ‘maar tante Martine is eerst jarig!’ En zo is het maar net. Heerlijk om te zien hoe kinderen nog echt naar hun verjaardag uitkijken, toeleven. Hele verlanglijstjes maken, aanpassen en al ver van te voren bedenken wie er op hun verjaardagspartij mogen komen.

 

Mijn verjaardag

Als je net als ik alweer bijna je 34ste verjaardag viert, dan is dat wat minder. Ik ben op een donderdag jarig en mijn partij’tje? Ik vier mijn verjaardag gezellig op de zondag erna. Een verlanglijstje maak ik trouwens wel ieder jaar; ik denk dat ik één van de weinige mensen ben die geen geld voor hun verjaardag vragen! Maar ok, een verlanglijstje zoals vroeger is het natuurlijk niet. Toen ik klein was had ik sowieso geluk, want een paar weken voor mijn verjaardag kwamen alle speelgoedboeken voor Sinterklaas uit. Had ik even een goede keus om mijn cadeaus uit te zoeken.

Dit jaar is vooral mijn zoontje A.R. heel enthousiast dat ik ‘bijna’ jarig ben, hij telt de dagen af (en dat zijn er nog wel een paar hoor). En alles wat hij leuk vindt, gaat hij mij cadeau geven voor mijn verjaardag. Ik ben benieuwd!