Natuurlijk hou je van jouw zoon of dochter; onvoorwaardelijk zelfs. En natuurlijk laat je dit ook zien, soms met gebaren die je zelf niet eens weet. Het kan geen kwaad om er soms extra bij stil te staan; bijvoorbeeld op deze manieren!

Lekker knuffelen

Deze is zo makkelijk;  knuffelen, kusjes en handen vasthouden zijn allemaal manieren om aan je kind te laten zien dat je om hem of haar geeft. Als je niet elkaar een tijdje niet ziet, door een scheiding of omdat je op zakenreis moet, geef dan een knuffel dier, met een foto van jullie erop. Deze bestel je bijvoorbeeld bij Smartphoto.

Luister naar je kind

Deze vind ik zelf soms wat lastig; neem de tijd om te luisteren naar wat je kind te zeggen heeft. Door te luisteren en vragen te stellen, laat je zien dat je om zijn of haar gedachten en gevoelens geeft. Een boekje zoals Kletspraat of een Kletspot vind ik hier zelf extra leuk bij; dan kom je op gesprekken waar je het anders niet over zou hebben! Bij Bol.com vind je meerdere spellen voor gesprekstarters.

Geef complimenten

Geef je kind regelmatig complimenten; niet alleen als ze een 10 hebben gehaald, maar zeker ook voor die 6 waar hij of zij heel erg zijn best voor heeft gedaan. Krijgen ze een rapport; sta niet alleen stil bij de goede of slechte cijfers. Vraag ook wat ze er zelf van vinden; op welk cijfers ze zelf trots zijn! Vraag je kind hoe het gaat op school en neem de tijd om te helpen met huiswerk en projecten. Door interesse te tonen, laat je zien dat je betrokken bent bij zijn of haar toekomst.

Een lief berichtje

Wie wordt er niet blij van, gewoon een lief berichtje. Als ze wat ouder zijn, stuur ze dan een lief Whatsappberichtje om extra succes te wensen met het examen. Als ze wat kleiner zijn, doe dan een briefje in de broodtrommel. Op deze simpele manier weet jouw zoon of dochter gelijk dat hij in jouw gedachte is, en dat is fijn om te weten!

Ga er samen op uit

Het beste cadeau wat je kunt geven, zijn herinneringen; mooie momenten! Ga er dus samen op uit, met het gezin, maar zeker ook 1 op 1 met jouw kind. Wij hebben regelmatig een uitje met 1 van de kinderen; waarbij het heerlijk is dat het kind alle aandacht krijgt. Zo ging ik vorig jaar met de oudste alleen op mini cruise naar New Castle en met de jongste een weekendje naar Leiden. Echt onbetaalbaar!

Zorg voor verrassingen

Geef je kind af en toe een verrassing  om hem of haar te laten zien dat je aan hem of haar denkt. Dit kan een klein cadeautje zijn, haar favoriete toetje of een uitje naar de film die hij zo graag wil zien. Het hoeft niet duur te zijn, het gaat erom dat je laat zien dat je om hem of haar geeft.

Vertel je kind dat je van hem of haar houdt

Last but not least; vertel jouw zoon of dochter regelmatig dat je van hem of haar houdt! Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar het is zo belangrijk om dit te zeggen! Geef er gelijk een dikke knuffel bij; zo fijn!!