De e-reader is behoorlijk in opkomst en lange tijd wilde ik er echt niet aan. Lezen vanaf een computer, dat is toch niets! Maar toen mijn moeder er eentje kocht, heb ik toch gevraagd of ik hem eens mocht lenen. Ben je benieuwd wat ik er van vind?

Verschil

Het eerste verschil tussen een ouderwets boek en de e-reader is dat de e reader op een soort tablet lijkt. Hij is klein, lichtgewicht en houdt lekker vast. Maar van een echt boek vind ik het fijn dat ik kan zien hoe de voorkant vanhet boek eruit ziet en hoeveel bladzijdes deze heeft. Waarschijnlijk kan je dit bij de e-reader ook wel zien, alleen heb ik dat nog niet ontdekt. Bij de e-reader is het ideaal dat je er eindeloos veel boeken op kunt zetten, meer dan duizend dacht ik zo. En daar merk je helemaal niks van. Lekker als je op vakantie gaat, niet meer dat gesjauw met stapels boeken. Want voor mij is het geen vakantie als ik niet lekker in de zon een boek kan lezen.

Luchtje

Het nadeel van mijn e-reader is dat deze al iets ouder is en dus geen ingebouwd lampje heeft. Dat maakt dat je altijd wel een lampje aan moet als het wat donkerder wordt, anders zie je de tekst gewoon wat minder goed. De nieuwere hebben dit standaard ingebouwd. Maar ja, bij het ouderwetse boek is dit ook altijd zo. In de zomer, als ik lekker buiten in het zonnetje een boek aan het lezen ben, dat gaat wel goed. Al de zon erop schijnt, weerspiegelt het niet wat met een tablet nog wel eens het geval kan zijn.
Wat ik altijd heel erg fijn vindt van een ouderwets boek is het luchtje eraan. Zeker de oudere boeken hebben een speciaal geurtje, de bladzijdes zijn vaak ook wat vergeeld  en dan waan ik mij altijd in een ander tijdperk.

Kopen

E-reader boeken moet je wel altijd kopen, dit kan bij verschillende shops online, zoals bij bij Bol.com. Wat wel jammer is, nog niet alle boeken zijn verschenen als e-reader boek. Het is wel erg in opkomst, dus de meeste nieuwe boeken zijn wel te verkrijgen. In de bibliotheek is het ook mogelijk om e-reader boeken te lenen. Dit heb ik zelf nog niet uitgeprobeerd, er zijn nog genoeg boeken die op mijn e-reader staan en ik nog niet gelezen heb. In de toekomst wil ik dit wel eens gaan proberen.

Toch kies ik op het moment meer voor de e-reader boeken, het is gewoon wat handzamer en dat er zoveel verschillende boeken op kunnen is wel een uitkomst.

Wat vind jij? Kies jij voor een een ebook of een echt boek?