Wij wonen sinds 2003 in het huis waar we wonen. Een van de dingen die ik toen zo fijn vond was het bad in de badkamer. Helemaal blij was ik toen ik het bad zag. Maar eerlijk gezegd, ik zit er nooit in.

Ontspannend

Veel mensen vinden een bad ontspannend. Helaas hoor ik daar niet bij. Het idee van een bad nemen vind ik wel heel erg ontspannend. Daar kan ik echt van genieten, lekker het bad vullen met warm tot heet water, heel veel schuim erin en een boek ernaast. Ja hoor, ik zie mij zelf wel liggen daar. Eenmaal in het bad vind ik het toch iets minder ontspannend, weet niet waarom. Het water vind ik te warm of juist te koud. Mijn hoofd kan ik dan net niet lekker neerleggen met als gevolg een stijve nek. En dan is het ook nog eens oppassen geblazen dat het boek niet per ongeluk in het water valt. En blijkbaar heb ik ook niet het geduld ook uren in bad te blijven liggen, respect voor de mensen die het wel kunnen, ik verveel me al binnen 10 minuten.

Zalig

Douchen daarentegen, dat is echt ontspanning voor mij. Heerlijk die warme stralen op mijn schouders, ja daar ontspan ik volledig van. Na een bad voel ik mij ook nooit echt schoon. Ik heb eens van iemand gehoord die ook een hekel er aan had om in bad te gaan; daar lig je dan, lekker in je eigen viezigheid te weken. En inderdaad, daar ben ik het toch wel een beetje mee eens, hihi.

Handig

Toch moet ik wel eerlijk zijn, ik gebruik het bad toch nog wel eens. Toen mijn kinderen klein waren, deed ik ze daar lekker in bad. Dat was veel makkelijker en ik kon er ook goed bij. Nu ze ouder zijn, gaan ook zij niet meer in bad maar onder de douche. Wie er nog wel in bad gaat? De hond, ideaal als ze gewassen moet worden en heerlijk dat ze het vind.

Waar ontspannen jullie van, een heerlijke douche of een lekker lang warm bad?