Heb je altijd al willen weten hoe boerenkaas wordt gemaakt, waar komkommers worden geteeld en hoe bloemen gekweekt worden? Albert Heijn organiseert op Tweede Paasdag samen met vele boeren, kwekers, telers en leveranciers door het hele land de AH Buitendag. Jong en oud kunnen op maandag 17 april alles te weten komen over de herkomst van producten die bij de supermarkten van Albert Heijn te vinden zijn. Nieuw dit jaar is de ‘Toer de Boer’ in Brabant en Utrecht, waarbij klanten samen met winkels in de buurt gaan fietsen langs de deelnemende boeren en telers.

Van bron tot supermarkt

Honderden enthousiaste en professionele telers, boeren en leveranciers leveren elke dag de lekkerste verse producten aan Albert Heijn. Met velen werken we al jaren samen. Op de AH Buitendag kun je met een groot deel van hen kennismaken. Ze staan de hele dag klaar klaar om je te laten proeven, ontdekken en beleven hoe alles groeit en bloeit. Zo kan Jeroen Hartman uit Sexbierum je alles vertellen over komkommers, paprika’s en pepertjes die zijn familie al 40 jaar lang voor Albert Heijn teelt. In het Brabantse Udenhout kun je kennismaken met de 180 koeien van de familie Mathijssen. Sinds 1978 levert deze kaasboerderij boerenkaas aan Albert Heijn. Ook Aviateur Banketbakkerijen in Broek op Langedijk verwelkomt op Tweede Paasdag consumenten. Daar zie je hoe het lekkerste banket – meer dan 100 soorten koekjes en cakes – elke dag uit de oven rolt.

Leuk én leerzaam

Tijdens de AH Buitendag is er, naast aandacht voor onze producten, ook volop vermaak op elke locatie. Zo kunnen kinderen zich laten schminken, meedoen aan een Paasspeurtocht en hun eigen boerderijkleurplaat maken. Daarnaast organiseren de boeren en telers zelf extra activiteiten zoals varkentjes aaien, tulpen plukken of een tractorrace.

Zin in een gratis dagje uit voor jong en oud op Tweede Paasdag? Je hoeft je vooraf alleen even in te schrijven via de website. Benieuwd of er een boer, teler of leverancier meedoet bij jou in de buurt, of wil je meer informatie over de AH Buitendag? Ga dan naar: ah.nl/buitendag en schrijf je in.