Het is weer aftellen naar de zomervakantie; ik ben er zo aan toe! En de kinderen ook hoor, even wat rustiger aan doen én tijd voor leuke uitjes! Het liefst met korting; we zijn tenslotte toch Nederlanders.

1 Karten met korting

Karten met korting, het kan! In 1 heat kan je 10 minuten vrij rijden over het 1.300 meter lange circuit, een van de langste indoor kartbanen van Nederland. Je scheurt op een kart met een 270 cc Honda-motor door de 25 bochten om zo je rondetijden te verbeteren en het racen in een kart (nog beter) onder de knie te krijgen. De voertuigen zijn uitgerust met allerlei veiligheidsmaatregelen zoals een verstelbare stoel, verstelbare pedalen, een autogordel en een anti-whiplash hoofdbeugel. De minimumlengte voor karten is 1,50 meter en het gebruik van een helm en een kart-jas is inbegrepen.

2 Sloep huren

Leuk voor een slome dag; een sloep huren Reserveer een sloep via de website of app, ontvang een code om ‘m te activeren en trek de wijde wateren in met een 100% elektrische sloep. De vloot bestaat uit sloepen met ruimte voor 6-12 personen en een accupakkket waarmee je tot 12 uur onbezorgd kan varen. HappyWhale heeft alvast mooie routes voor je uitgestippeld – niet alleen in Friesland trouwens maar ook in Noord- en Zuid-Holland – en ook aan de lekkere trek of een goede kop koffie is gedacht met verschillende horecagelegenheden aan het water.

3 Een pannenkoeken high tea

Verras iemand eens met iets anders, met een High Pancake! Crêpe is een gezellig zaakje in een minstens gezellige winkelstraat in de plaats Maassluis. Wat er op het menu staat? Uiteraard pannenkoeken, crêpes en poffertjes maar ook lunchgerechten als belegde broodjes en soep. De pannenkoeken worden gemaakt met echte boerenmelk en meel van de boerderij. Je kan er het hele jaar door lunchen (of High Pancake-en) en ‘s zomers zelfs dineren op de terrasboot.

4 Schiphol Experience

Tijdens de Schiphol Experience bustour neemt de chauffeur je mee achter de schermen van de luchthaven. Je komt er achter hoe de brandweer werkt, hoe een hangar er van dichtbij uitziet en waar de naam ‘Schiphol’ eigenlijk vandaan komt. De gids vertelt je alles over de geschiedenis van het vliegveld en over hoe de toestroom van miljoenen mensen per jaar in goede banen geleid wordt. Daarnaast kan je in de bus Nederlandstalige video’s bekijken over bijv. wat er nodig is om een vliegtuig te laten vliegen en hoe Schiphol omgaat met veiligheid. De tour duurt ongeveer een uur en begint en eindigt op Schiphol Plaza.

5 Waterskien of wakeboarden

Waar kies jij voor, Waterskien of wakeboarden? Bij de speciaal aangelegde waterskibaan kan je de hele dag de stunt(el)s van zowel beginners als volleerde watersporters zien. Je hoeft natuurlijk niet alleen toe te kijken, je gaat zelf ook achter de kabel in het water om te waterskiën of wakeboarden. Wanneer het je is gelukt 3 rondes te waterskiën mag je wakeboarden. De huur van wetsuit, helm en wakeboard/waterski’s is inbegrepen (je mag ook eigen materiaal meenemen en gebruiken). Na het waterskiën/wakeboarden kan je de rest van de dag (gratis) op het strand relaxen. Als je voor de optie met eten hebt gekozen smul je achteraf van een broodje kroket of frikandel met friet

6 Glowgolf met patat

Glowgolf incl. frites met saus (en stoof) met BRAM’S Glowgolf Deal. Bij Glowgolf Schiedam is het ultieme doel om het gaatje te vinden van diverse holes. En dat is nog zo eenvoudig niet in het donkere decor vol fluorescerende attributen. Een angstaanjagende T-rex bijvoorbeeld, die z’n zinnen op jou heeft gezet, zorgt ervoor dat je ogen meer dan eens afdwalen. De kleurrijke omgeving is zodoende een lust, maar ook een ‘last’ voor het oog. Een 3D-bril (niet inclusief) zorgt dat de beleving nóg intenser wordt, net als wanneer je kleding met witte accenten of fluorkleuren draagt. Je sluit de dag af met heerlijke frites!

7 Villa Zebra

Beleef een creatief uitje voor het hele gezin bij Villa Zebra en ga kunst kijken én maken, dansen, ontdekken, experimenteren en verhalen verzinnen. Villa Zebra is een kindermuseum voor aanstaande kunstliefhebbers en kunstenaars van 3 t/m 12 jaar.

8 Madame Tussauds

Wie wil nou niet zijn of haar idool ontmoeten? Met deze tickets voor Madame Tussauds in Amsterdam kom je daar in ieder geval al een stapje dichterbij. De wassen beelden lijken sprekend op diverse beroemdheden, topsporters en kunsticonen. Ze bewegen niet, dus zorg dat je foto’s maakt en vrienden en familie zullen jaloersmakend van je foto’s smullen. Met een entreeticket voor Madame Tussaud ga je al binnen en loop je in eigen tempo langs de ‘celebs’.

Stap binnen in de glamoureuze wereld van het Madame Tussauds en ‘ontmoet’ oude en rijzende sterren. Duik met Adele de studio in, drink een Nespresso met mister Clooney en help de wereld behoeden voor onheil met de superhelden van Marvel. Alsof dat niet genoeg is, wandel je zo langzaam als je wil langs tal van andere beroemdheden, variërend van topsporters tot kunsticonen en van vlogger Enzo Knol tot E.T. Let op: handtekeningen vragen mag, maar kan tot teleurstellingen leiden.