Soms zou je het even vergeten; vooral als ik weer een stomme mama ben omdat iemand zijn zin niet krijgt, maar eigenlijk zijn wij het grote voorbeeld voor onze kinderen! Even een kleine reminder; vijf redenen waarom wij de held voor onze zoons zijn!

1. omdat je magische knuffels en kusjes geeft, waardoor alle ‘au’ weggaat

Het maakt niet wie er verder in de buurt is, als mama er is dan is mama degene van wie je troost wilt. Kusjes en knuffels; van mama werken ze het allerbeste!

2. omdat je kunt beslissen dat er iets lekker gegeten wordt

Wil je pizza, patat of pannenkoeken eten? Meestal is het mama die kiest of het iets lekker wordt of toch spruitjes; die moet je dus echt te vriend houden. Tenminste, als ze in de supermarkt is of als het bijna tijd is om te gaan koken.

3. omdat je overal goed in bent

Je rent het snelst, je fietst het snelst, je bent het beste in spelletjes doen… maar meestal geef je hem een voorsprong zodat hij net wint! En stiekem rekenen ze daar ook wel een beetje op. Behalve met memory, dat kun je gewoon echt, echt niet winnen…

4. omdat je leuke grapjes en goocheltrucjes kent

Hoe doe je dat toch, dat muntje uit zijn oor halen! En iedere keer trapt hij in jouw flauwe grapjes, waar jullie samen de grootste lol om hebben. Zelf vind ik het ook genieten nu ze zelf grapjes en trucjes ontdekken; hoe flauw ze ook zijn. Het gezicht dat ze erbij hebben als het ‘lukt’, onbetaalbaar!

5. omdat je bij McDonalds hebt gewerkt

Dat is mijn vijfde reden in ieder geval 🙂 Toen ik een jaar of 18 was heb ik een tijdje bij de McDonalds gewerkt en dat vertelde ik pas tegen Alec en Ryan. Ze stonden met hun mond vol tanden en hadden allemaal vragen. Ze wilde vooral weten of ik dan altijd hamburgers mocht eten hihi. Dat doet mij trouwens erg aan onderstaand filmpje denken 🙂

Wanneer ben jij een echte held voor jouw zoons?!