De bso… ja, het is al jaren een dingetje. Het is niet zo dat de jongens het vreselijk vinden, maar ze gaan gewoon liever naar huis. Behalve in de vakantie; dan vinden ze het dus wel echt vreselijk! Niet leuk voor die jongens en ook moeilijk voor mij. Help, hoe lang moeten ze nog naar de bso?

Naar de bso

Zoals gezegd; de bso is niet het favoriete uitje van de jongens. Vooral de jongste loopt altijd te klagen; de oudste doet dat inmiddels wat minder. Maar als ze er eenmaal zijn dan gaat het meestal prima! De oudste blijft regelmatig wat langer; de jongste trouwens niet hoor! Die heeft zijn jas aan voordat ik een stap binnen heb gezet. Hij vind het gewoon niet leuk, hij is gewoon liever bij mama… Snif…. Maar ja, we moeten werken en die jongens moeten nu eenmaal naar de bso…

Vakantie bso

Maar goed; tijdens de gewone bso dagen gaat het allemaal wel prima; het is dan maar ook voor een korte periode. Meestal kom ik ze rond 17.15 ophalen en ze mogen ook wel eens zelf naar huis. Dan is het dus nog geen 2 uur, inclusief het van school naar de bso gaat. Als je terug rekent vraag ik mij ook wel eens af waar ik allemaal voor betaal; want je betaalt tot 18.30. Maar goed, dat is een ander verhaal. Tijdens de vakantie zijn ze er wel heel de dag en dat vinden ze dus niet leuk. Als hun vriendjes er zijn, dan gaat het nog wel, maar er zijn ook altijd dagen dat die er niet zijn. En dan duurt een dag lang!

Tot groep 8

Volgens mij gaan de meeste kinderen tm groep 7, misschien nog begin groep 8, naar de bso. Bij Alec twijfelde wij al een tijdje of hij niet een dagje minder zou kunnen; hij gaat nu naar groep 7. Het gaat tenslotte maar om een groot 1,5 uurtje en hij kan eventueel ook nog naar de winkel komen fietsen. We hadden het er een half jaartje geleden al over, maar toen wilde hij liever blijven. Nu gaat hij dus toch een dag minder; ook in de vakantie. Dat zal dan toch ook wel even wennen zijn hoor, voor allebei hihi.
Ik verwacht trouwens dat hij er rond het voorjaar helemaal vanaf gaat, al moeten we natuurlijk even goed kijken hoe het gaat.

Hoe maak je het leuk

Maar goed, Ryan is net 8 en die zal toch nog zeker wel een jaartje moeten. Hij zal het helemaal niet leuk vinden als zijn broer er vanaf is, dus ik ben benieuwd hoe lang we dat vol gaan houden… Maar hoe maak je het nu leuker bij de bso voor die kinderen? Ik vind het zo lastig; ik vind het helemaal niet leuk om hem tegen zijn zin te moeten brengen!
Tips zijn van harte welkom!